En Sıcak Konular

PKK’nın katlettiği 11 köylü törenle anıldı

23 Ocak 2010 16:10 tsi
MARDİN’in Midyat İlçesi Başyurt Köyü Efeler Mezrasına 1987 yılında PKK’lı teröristler tarafından katledilen 7’si çocuk, 1’i kadın 11 köylü düzenlenen törenle anıldı.

PKK’lıların 23 Ocak 1987 tarihinde baskın düzenlediği ve 11 kişiyi öldürdüğü Başyurt Köyü Efeler Mezrası’nda Kaymakamlık tarafından düzenlenen anma törenine Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Mityat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Midyat Garnizon Komutanı Albay M. İhsan Tavazar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bahtiyar Yılmaz ile vatandaşlar katıldı. Şehit yakınları ve köylüler tarafından, ‘Canımıza kıyan hainlerin elleri kırılsın’, ‘El ele daha güzel yarınlara’, ‘Çocuğunu kaybeden bir anne için her gün ilk gündür, bu ıstırap dinmez’, ‘Bayrak inmez vatan bölünmez’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Türk Kürt kardeştir ayırım yapan kalleştir’ yazılı döviz ve pankartların asıldığı anma töreninde Midyat Müftüsü Abdurrahim İnanç tarafından dualar okundu ve köylülerin şehit edildiği eve karanfiller bırakıldı.
Midyat Jandarma Komutanı Binbaşı Bahtiyar Yılmaz, 23 Ocak 1987 tarihinde PKK terör örgütü üyelerinin Efeler Mezrası’nı basarak, 7'si çocuk, 1’i kadın 11 masum insanı şehit ettiğini belirterek, bu saldırıda 6 kişinin de yaralandığını belirtti. Yılmaz, 1984 yılından beri terör örgütünün masum çocukları ve insanları katlettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Efeler Mezrası’nda yaşanan bu vahşet insanlarımızı hüzne boğmuştur. Terör örgütü hain yüzünü bu olay ile herkese bir kez daha göstermiştir. Burada acımızı paylaşmak ve terörü lanetlemek için toplanan sizlerin varlığı acımızı biran olsun hafifletmiştir. Son 25 yıllık süreç içerisinde terör örgütünün eylemleri neticesinde masum vatandaşımız maddi ve manevi zarar görmüştür. Terör yüzünden göç etmek zorunda kalan onbinlerce vatandaşlarımız köylerdeki tarlalarını ekip biçememişler ve ekonomik güçlükler içerisinde başka şehirlerde yaşamlarını devam ettirmek zorunda kalmışlardır. Yine terör örgününün yerleştirdiği patlayıcılar bölge insanının hayatını kabusa çevirmiştir. Bu eylemler neticesinde birçok insanımız hayatını kaybetmiş ya da yaralanmıştır. Bölge insanının refah ve huzur içerisinde yaşamasını ve çalışmasını terör örgütü ve yandaşları son zamanlarda meydana gelen olaylarda özellikle kadın ve çocukları kullanmaktadır. Terör örgütü halkımızın eğitim ve öğretimini, ibadetini engellemesi için okulları ve ibadethaneleri yakmış, öğretmen ve imamları katletmiştir.

Terörün acımasız yüzünü gören ve her fırsatta terörü ve terörist faaliyetleri lanetleyerek karşısında duran başta Efeler Mezrası’ndaki siz değerli vatandaşlarımız, geçmişte olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde aynı kararlılıkla eli kanlı terör örgütünün karşısında olacağız.”

Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,716 µs