En Sıcak Konular

Prof. Haberal’ın babası toprağa verildi

23 Ocak 2010 14:47 tsi
Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın kalp krizinden 81 yaşında ölen babası Yaşar Ali Haberal, Zonguldak’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Prof.Dr. Mehmet Haberal, izin alamadığı için katılamadığı babasının cenazesine çelenk gönderirken, törende bazı eski bakanlar ve milletvekilleri hazır bulundu.

Zonguldak’ta ekmek fırınları bulunan ve 1988-1995 yılları arasında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkanlığı görevinde bulunan Yaşar Ali Haberal, sağlık kontrolü için gittiği Ankara’dan 3 gün önce dönerken, dinlenmek için Kızılcahamam İlçesi’ndeki Patalya Oteli’ne yerleşti. Sabaha karşı kaldığı otelde rahatsızlanan Haberal, kalp krizinden yaşamını yitirdi.

Yaşar Ali Haberal’ın cenazesi, bu sabah Zonguldak Devlet Hastanesi morgundan alınarak önce Bahçelievler Mahallesi’ndeki evine, ardından da Ontemmuz Mahallesi’ndeki Acılık Camii’ne getirildi. Cenaze namazına, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, İstemihan Talay, Zeki Çakan, Nevzat Ercan, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, eski milletvekilleri Ali Uzun ve Harun Akın, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li İsmail Eşref, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz ile Haberal ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tutuklu bulunan ve izin alamadığı için cenazeye katılamadığı belirtilen Prof.Dr. Mehmet Haberal ise cenazeye çelenk gönderdi. Prof.Dr. Haberal’ın çelengi, tabutun ön tarafında yer alırken, özellikle eğitim camiasından çok sayıda kişi, kurum ve kuruluşun gönderdiği çelenkler de cami avlusunu doldurdu. Camideki törende Yaşar Ali Haberal’ın eşi Medine Haberal, oğlu Prof.Dr. Ali Haberal ve diğer yakınları, taziyeleri kabul etti.

Yaşar Ali Haberal’ın cenazesi, kalp krizinden ölen Ontemmuz Mahallesi sakinlerinden 62 yaşındaki Hüseyin Tahsin Köseoğlu’nun cenazesiyle yan yana konuldu. Öğle namazının ardından önce Yaşar Ali Haberal’ın, sonra da Hüseyin Tahsin Köseoğlu’nun cenaze namazı kılındı.

Yaşar Ali Haberal’ın cenaze namazını, sağlığında yaptırdığı Soğuksu Camii’nin imamı Tevfik Berber kıldırdı. Namazın ardından omuzlara alınan Haberal’ın cenazesi, cenaze aracına konuldu. Bu sırada Haberal’ın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Haberal’ın cenazesi, Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,386 µs