En Sıcak Konular

Fırtına ve kar yolu kapattı

23 Ocak 2010 08:53 tsi
TEM otoyolu Edirne istikameti şiddetli fırtına ve kar nedeniyle Hadımköy gişelerinden itibaren trafiğe kapatıldı.

TEM otoyolu Edirne istikameti şiddetli fırtına ve yoğun kar yağışı nedeniyle Hadımköy gişelerden itibaren trafiğe kapatıldı. araçlar D-100 karayoluna yönlendiriliyor. İDO feribot ve dış hat deniz seferleri ile, Haliç ve Bostancı şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.

İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgâr ve sanak yağış, gece, özellikle kentin yüksek kesimlerde yerini fırtına ve kar yağışına bıraktı.

Kar yağışı gece saatlerinden itibaren Büyükçekmece, Silivri, Esenyurt ve Avcılar'da etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekipler otoyollarda sorun yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Yağışın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un tamamında etkili olması bekleniyor. Devlet Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının pazartesi akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde devam etmesi bekleniyor.

KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Silivri'de kar yağışının ardından buzlanan yolda kayan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Kazada otobüsün altında kalan 6 aylık bebek öldü. Bebeğin annesiyle birlikte 5 kişi yaralandı.
Metro Turizm'a ait Edirne-Ankara seferini yapan 34 ZZ 7109 plakalı otobüs, saat 02.30 sıralarında, 0-2 Otoyolu Kınalı Kavşağı'nı İstanbul yönünde geçtikten yaklaşık 1.5 kilometre sonra, aşırı rüzgar ve buz nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 3 metre aşağı uçan otobüs ters döndü. İçerisinde personel dahil 7 kişi bulunan otobüste soyadı belirlenemeyen Meral adlı bir kadın ile bebeği ve 30 yaşlarında bir erkek yolcu koltukların arasında sıkıştı.

HAVA ŞARTLARI KURTARMA ÇALIŞMALARINI GÜÇLEŞTİRDİ

Kaza sonrası otobüsün sürücüsü, muavin ve 2 yolcu kendi imkanları ile otobüsten çıkmayı başardı. Ancak koltukların arasında sıkışın anne, bebek ve diğer yolcuyu kurtarmak için bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Hava sıcıklığının -4 derece olması ve yollardaki buz, kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı. İtfaiye önce anneyi yaralı olarak kurtardı, ancak kucağındaki bebeğin öldüğü belirlendi. İtfaiye diğer yolcuya, otobüsün kaportasını portatif metal kesme makinasıyla keserek ulaştı. Bu yolcu da ağır yaralı olarak kurtarıldı. Yaralıyı almak için bekleyen bir ambulansın açık olan arka kapısı aşırı rüzgar nedeniyle kırıldı. Silivri'deki hastanelere kaldırılan yaralılardan anne ve son kurtarılan yolcunun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Öte yandan itfaiye ve jandarma yetkilileri otobüste az sayıda yolcu bulunmasının büyük bir faciayı önlediğini belirtti.

Kaza nedeniyle trafiğe kapatılan yol, bir süre sonra kontrollü olarak tekrar trafiğe açıldı.



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs