En Sıcak Konular

 Öğretmenden uyuşturucuya teşvik!

0 0 0000 00:00 tsi
Bahçeşehir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nda bir eğitim skandalı ortaya çıktı. 6. sınıf öğrencilerine, 12 yaşında esrar, 13 yaşında eroine başlayan bir kızın hayat hikâyesinin anlatıldığı 'Eroin' adlı kitap zorla okutturuluyor.

Kitapta, ilköğretim okulu öğrencileri için tehlikeli olabilecek ahlak dışı olaylar, uyuşturucu haplar ile eronin nasıl kullanıldığına dair bilgiler açık açık ve özendirici şekilde anlatılıyor. Yazılı sınavda soru yöneltileceği için zorla okutturulan kitap, velilerin de tepkisini çekti. Kitabın içeriğine bakınca şaşıran bir veli, kitapta 40 yaşındaki bir insanın bile her yerde konuşamayacağı cinsellikle ilgili meselelerin açık açık anlatıldığını iddia ederek şunları söyledi: "Ahlak dışı olaylar ve fanteziler vardı. Ben 3-5 sayfasını okumaya tahammül edemedim. Ayrıca eroin ile ilgili her şey açık açık ve özendirici nitelikte anlatılıyor. Bu çağdaki çocuklar böyle bir kitabı okuyup da ne ders alacak?" Kitabın zorla okutturulmasının ve yazılı sınavlarda soru yöneltileceğinin söylenmesinin bir şantaj olduğunu belirten veli, "Çocuğum gerekirse az not alsın dedim ve kitabı okutmadım. Konuyu okul yöneticilerine de ilettim. Gerekirse Milli Eğitim'e ileteceğim." dedi.

Bahçeşehir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nda okumayı özendirmek için Türkçe öğretmeni E.B. tarafından her ay öğrencilere 3 kitap okutturuluyor. Bakanlığın tavsiye ettiği 100 kitap arasında yer almayan bu kitaplardan Türkçe yazılılarda 3 soru yöneltiliyor. 100'lük sistemde kitaplardan yöneltilen soruların 20 puanlık değeri bulunuyor. Bilgisi dışında böyle bir faaliyet yapıldığını ifade eden Okul Müdürü Halit Uygur, öğretmenlerle toplantı yaptığını ve bakanlığın belirlediği kitaplar dışında okulda kitap okutulmamasını istediğini söyledi. Konuyla ilgili mevzuatın gerektirdiği incelemenin yapılacağını anlatan Halit Uygur, "İnsanlar okul dışında istediği kitabı okuyabilir; ama okulda hele hele de zorlama yöntemiyle bakanlığın belirlediği 100 Temel Eser dışında kitap okutturulamaz." açıklamasını yaptı.

Uyuşturucu kullanımına ayrıntılı tarif

Öğrencilere okutulan 'Christiane F.'nin Korkunç Anıları EROİN' isimli kitap küçük yaşta esrar ve eroine alıştığı için fahişelik yaparak eroin parası kazanan bir kızın hayat hikâyesini anlatıyor. Eczanelerden reçetesiz alınabilen uyuşturucu hapların tek tek isimlerinin geçtiği ve eroinin hazırlanıp içilmesine kadar çok sayıda ayrıntının yer aldığı kitap, uyuşturucu maddeler konusunda bilinçsiz gençleri olumsuz etkileyebilecek nitelikte. Eroinman kızın annesinin, babası dışında biriyle evlilik dışı ilişkileri, evlilik dışı kız-erkek ilişkileri gibi çok sayıda Türk örf ve âdetlerine aykırı olaylar kitapta tasvir ediliyor. Kitapta ayrıca alkol, sigara ve uyuşturucu maddelerle ilgili keyif verici ifadeler geçiyor.


zaman



Bu haber 256 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,134 µs