En Sıcak Konular

'Geliş de gidiş de vatandaş isteğiyle'

21 Ocak 2010 21:51 tsi
'Geliş de gidiş de vatandaş isteğiyle' Cemil Çiçek: "Bunun dışındaki hiçbir çabayı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Zaten bunun dışındaki çabalar da çağın gerisinde kalmıştır."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek, iktidarları vatandaşın iradesinin belirleyeceğini, gelişinin de gidişinin de vatandaşın iradesiyle olacağını söyledi.

Çiçek, İktidarları Vatandaşın İradesinin Belirleyeceğini, Gelişin de Gidişin de Vatandaşın İradesiyle Olacağını Söyledi.

Çiçek, "Bunun dışındaki hiçbir çabayı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Zaten bunun dışındaki çabalar da çağın gerisinde kalmıştır." dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında görüşülen konularla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi ve soruları cevapladı.

"Dün ve bugün basına yansıyan Balyoz Harekatı ile alakalı olarak Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması hükümetinizi tatmin etti mi?" yönündeki soruya Çiçek, "Bakanlar Kurulu'ndan hemen çıktık. Bu konuyu değerlendirme imkanım olmadı. Bu konuda açıklama yapamam. Şunu artık hepimizin görmesi lazım. Türkiye bir demokratik ülkedir ve Türkiye'nin demokrasiyi tercihi temel bir tercihtir. Eksiği vardır, noksanı olabilir ama biz demokrasiyi mevsimlik bir tercih olarak almadık. Bir temel tercihtir. Hükümet olarak da çabamız Türkiye'de demokrasiyi daha da kurumsallaştırmaktır. Bunu tüm kurumları, kurallarıyla güçlendirmektedir. İktidarları vatandaşın iradesi belirler, gelişi de gidişi de vatandaşın iradesiyle olur. Bunun dışındaki hiçbir çabayı bizim kabul etmemiz mümkün değil. Zaten bunun dışındaki çabalar da çağın gerisinde kalmıştır." şeklinde cevap verdi.

Türkiye'de hukukun üstünlüğünü temin etmenin herkesin görevi ve herkesin yararına olduğuna işaret eden Çiçek, "Türkiye'de hukuk işliyor, işleyecektir. Gündeme gelen bir konunun hukuki bir boyutu varsa, onu zaten değerlendirmesi gereken anayasa gereği, yasalar gereği makamlar vardır. Onlar da bu değerlendirmeleri yaparlar diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

"EMASYA protokolünün değiştirilmesine yönelik bir çaba var mı?" sorusu üzerine Çiçek, konunun İçişleri Bakanlığı ile ilgili olduğunu, bakana sorulması gerektiğini ifade etti.

EMASYA protokolünün sadece İçişleri Bakanlığı'nın ilgilendirmediğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, şunları söyledi: "Anayasanın 6. maddesine bakın. Hiçbir kişi, makam, organ kaynağını anayasadan, yasadan almayan bir yetkiyi kullanamaz. Elbette birlikte birlikte karar vereceğiz ama bunun bir hazırlığı, çabası varsa, bunun bir dosyası vardır, bir geçmişi vardır. Bunun ilgili bakan arkadaşımız değerlendirir, hükümet kararına ihtiyaç duyuyorsa gündeme getirir. Biz bugüne kadar Türkiye'nin demokratikleşmesi noktasında birçok karar aldık. Kimse bizim demokrasi konusundaki niyetimizden ve bu konuda bir karar almak gerekiyorsa alacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Onun için Sanayi Bakanlığının arşivinde olan bir konu değil. İçişleri Bakanlığı tarafından geçmişte düzenlenmiş bir konu. Gündeme geldiği zaman onu size ya sayın bakan açıklar."

cha



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs