En Sıcak Konular

Vali Güler: "Dört gözle kar bekliyoruz"

21 Ocak 2010 14:12 tsi
İSTANBUL Valisi Muammer Güler öğrencilerin yarı yıl tatilini iyi değerlendirmelerini kitap okumalarını istedi. Cumartesi günü beklenen yoğun kar yağışıyla ilgili olarak da Vali Güler, “Dört gözle kar bekliyoruz” dedi.

Vali Muammer Güler ile İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve öğrencilerle Eyüp’teki Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi’nde yunusların gösterisini izledi. 3 yunus, 1 mors balığı ve beyaz balinanın gösterisi çocukların büyük ilgisini çekti. Vali Güler ve Milli Eğitim Müdürü Yıldız da izledikleri gösteride keyifli dakikalar geçirdi.

Vali Güler, İstanbul’da hafta sonu beklenen yoğun kar yağışı ile ilgili soruları da yanıtlayarak, "Dört gözle karı bekliyoruz. Bu yağan karı da kar yağışı olarak kabul etmiyoruz. Yerde 7-8 cm kar olmalı ve çocuklarımız gönüllerince eğlenmeli. İnşallah Cumartesi günü böyle bir kar yağışı gelecek. Çarşamba’ya kadar bu yağışların süreceği söyleniyor. Sıcaklık mevsim normallerinin biraz altında olacak. Barajların dolması, mikropların kırılması ve toprağın suya doyması açısından bu yağışların faydası var" dedi.

Öğrencilerin tatili iyi değerlendirmelerini, kitap da okumalarını isteyen Vali Güler, "Çocuklarımız çeşitli etkinliklere de katılsınlar. Rehber öğretmenleri onlara neler yapabileceklerini anlatır. Kar yağışı da zaten bu tatilin arasına girecek. Onu da değerlendirebilirler. Öğretmenlerimiz çocuklarımızın geleceği için her şeyi yapıyorlar. Çocuklarımızın yetenekleri ölçüsünde yapacakları şeyler var. Bence aileler de karamsarlığa kapılmasınlar. Rehber öğretmenleri ile gerekli görüşmeleri yapsınlar. Eğitim sistemimin herkesi gideceği yere kadar götürecektir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da "Çocuklarımızın hayatı sevmeleri ve keyif almaları açısından bu tatil bir fırsat. İkinci dönem başladığında zaten çocuklarımız çalışmaya devam edecekler” dedi. Yıldız sistemdeki bir arıza nedeniyle karne çıktılarının alınamadığına yönelik bir soru üzerine, “Herhangi bir sıkıntı yok. Notlar zaten sisteme girmişti. Çocuklarımız şu an notlarını görebiliyorlar. Biz yarın, şeklen karneleri vereceğiz.Sistemde bir sıkıntı yok" dedi.



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,218 µs