En Sıcak Konular

Ağca mektup yazdı: Masumum

20 Ocak 2010 17:37 tsi
Abdi İpekçi cinayetinden ve Papa 2. Jean Paul'a suikast girişimi suçlarından çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını tamamlayarak Sincan F Tipi Cezaevi'nden tahliye olan Mehmet Ali Ağca, İstanbul Avrupa Yakası'nda ismi açıklanmayan bir otelde dinleniyor

Kamuoyuna bugün bir açıklama yapması beklemen Mehmet Ali Ağca yerine avukatları basın açıklaması yaptı. Ağca'nın avukatları, Melahat Uzunoğlu, Gökay Gültekin ve Yılmaz Abacıoğlu Mecidiyeköy'deki avukatlık bürosunda açıklama yapmak istedi. Büronun dar ve yetersiz olması sebebiyle açıklama, bina önündeki Tekel bayi önünde yapıldı.

Avukat Melehat Uzunoğlu, Ağca'nın mektubunu basın mensuplarına okudu. Uzunoğlu, Ağca'nın el yazısı ile yazdığı mektubunda masum olduğunu dile getirdiğini belirtti.

Ağca mektubunda şu mesajları verdi: "Ben Mehmet Ali Ağca, masumum. Ben Ağca, her türlü terörizmi ve suçu lanetliyorum. İnsanlara sevgi ve şefkat kültürünü vazediyorum. İpekçi ailesi, asil ve saygıdeğer insanlar. Kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Elli bin insanın katili, komünist canavar Apo, 'serbest bırakılsın diyen' komünist çeteler, masum ağca 'idam edilsin' diyorlar. Türkiye'de resmi veya gayrı resmi hiçbir kurum ve kuruluş ile bağlantım olmadı. Bir avuç ülkücü hariç. Masum Ağca üzerinden, bazı resmi kurumları suçlamak vicdansızlıktır. Ahlaksızlıktır. Ben Ağca, iki yıl içinde Vatikan kaynaklı, yazılı tarihi belgelerle BİRİCİK EBEDİ MESİH olduğumu ispat edeceğim. Bütün dünyanın, bu yüzyıl içinde yıkılacağını kesin belgelerle ispat edeceğim. MESİH Mehmet Ali Ağca"

Ağca'nın mektubuna TIME dergisinin, Hazreti İsa'yı konu eden kapağını ileştirdi. Yine TIME'ın 9 Ocak 1984 tarihli, Mehmet Ali Ağca niçin affedildi" başlıklı Papa'nın ve kendisinin resminin bulunduğu kapağı mektuba iliştirdiği görüldü.

Bu mektup avukatları tarafından basın mensuplarına dağıtıldı. Mektubun dağıtımı esnasında izdiham yaşandı. Bir vatandaş da avukatlara "Abdi İpekçi'nin hesabını kim verecek?" diyerek tepki gösterdi.



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,701 µs