En Sıcak Konular

İstanbul için alarm verildi

20 Ocak 2010 16:01 tsi
AKOM megakent için uyardı. İstanbul'da cumartesi öğle saatlerinden sonra tipi bekleniyor. Diğer bölgeler için ise..

İSTANBULLULAR CUMARTESİYE DİKKAT!

İstanbul’du dün öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı etkisini kaybetti. Karla karışık yağmur ve karın aralıklarla Perşembe akşamına kadar devam edecek. Cumartesi öğleye saatlerinden sonra Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile tipi şeklinde daha kuvvetli kara bırakacağı tahmin ediliyor.
 
Romanya ve Balkanlar üzerinden Türkiye’ye giriş yapan Sibirya kaynaklı soğuk hava Türkiye’de 4 gün daha kalacak. Özellikle batıda yaşayanlar yarından sonra gelecek kötü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalılar. Cuma gecesi ve Cumartesi günü Edirne, Kırkalereli, Çanakkale ve İstanbul boyunca tipiyle birlikte yoğun kar bekleniyor.

Cuma günü de Ege'ye de fırtınalı ve şiddetli yağmurlu bir hava hakim olacak.

İSTANBUL'DA BÖLGE BÖLGE DURUM

İstanbul’da zayıflayan yağış, yarın da var. Ancak daha çok Anadolu Yakası'nda görülecek. Yağmur ve sulu kar şeklinde etkili olacak yağış, sadece yüksek noktalarda kara dönüşecek.

Cuma günü ise yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam kuvvetli poyrazla birlikte kar şeklinde yağacak. Cumartesi günü ise kentte yoğun kar ve tipi olacak.

ANKARA'YA KAR GELİYOR

Akşam saatlerinden itibaren önce Ankara'nın  güney ve batı ilçelerinde, sonrasında il genelinde başlayacak kar yağışının gece  saatlerinde etkisini artırması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik  uyarıya göre, kar yağışının yarın sabah saatlerinde de aralıklarla hafif olarak  devam edeceği ve ardından yağışın kesileceği tahmin ediliyor.

Gece sıcaklığının il merkezinde sıfır, yüksek kesimlerinde -2/-3 dereceye  kadar düşeceği öngörülüyor.

Kar yağışıyla birlikte buzlanma ve don olayı görülebileceğinden, bu gece  ve yarın sabah saatlerinde başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve  vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

DOĞUDA YOĞUN KAR VE GÜNEY'E SEL UYARISI

Yarın Niğde, Aksaray, Kayseri, Sivas ve yozgat’tan başlayarak Erzurum, Muş ve Van’a kadar yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağış, Cuma günü hafifleyecek. Ancak Cumartesi akşamı yeniden etkili olacak.

Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu  Anadolu'nun güneyinde kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “meteorolojik  uyarı”da, kuvvetli sağanağın Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, İskenderun,  Kahramanmaraş, Osmaniye), Güneydoğu Anadolu ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl,  Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde, yarın saat 21.00'e kadar etkili  olacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Yetkililer ve vatandaşların, sel ve su baskınına karşı tedbirli olması  istendi.

EGE’YE FIRTINA GELİYOR

Ege kıyılarına Cuma günü yeni bir yağışlı hava gelecek. Güney Ege’de şiddetli olacak yağış, kuvvetli lodos fırtınasıyla birlikte yaşamı olumsuz etkileyecek. Muğla, Denizli, Aydın ve İzmir’de su baskını riski var. Haftasonu havanın daha fazla soğuyacak olması, bu bölgede de yağışları kara çevirebilir.

AKDENİZ SOĞUYOR

Yağışların devam ettiği Akdeniz Bölgesi de soğuk havadan etkilenecek. Sıcaklıklarda 4-5 derece azalış bekleniyor.

KARADENİZ BEMBEYAZ

Karadeniz’de yarın özellikle kıyıdan uzak kentlerde kar yağışı olacak. Bolu, Kastamonu, Tokat, Amasya, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin’e kadar yoğun kar bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Kuvvetli soğuklar ve kar yağışı Türkiye’yi de etkisi altına alıyor. Dün Trakya’dan giriş yapan kar yağışı bugün etki alanını genişletiyor. Özellikle yarın kar batıda kesilirken, doğuda yoğunluğunu oldukça artıracak. Soğuk havanın yaklaşık 15 gün kalması bekleniyor. Bu hafta sonu daha etkili kar yağışı gelebilir.

İstanbul'un akşam da yüksek semtlerinde etkili olan kar yağışı sürüyor ama sahilde daha çok sulu kar şeklinde. Rüzgarın kuvvetli estiği Sarıyer, Beykoz, Pendik, Kartal boyunca daha yoğun olmak üzere kar var. Ankara'da bu akşam sulu kar var, yarın lapa lapa kara dönüşecek. İzmir'de yağış bitse de, hava soğumaya devam ediyor, sıcaklık 7 derece. Bursa kar yağışlı. Adana'da sağanak yağmur var.

MARAMARA: Dün Trakya'dan giriş yapan kar yağışı, Marmara’nın pek çok yüksek kentinde de kara dönüştü. Sıcaklık 3-4 derece. Bugün öğleden sonra Trakya'da kar kesiliyor. Bursa, Bilecik ve Sakarya’da akşama kadar karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek.

İÇ ANADOLU: İç Anadolu'da ise yağışlar bu akşam saatlerinden sonra kara dönüşüyor. Yarın sıcaklığın 0 dereceye yaklaşması ile bölgenin tüm şehirlerine kar yağacak.

EGE: Ege'liler de kış mevsimi başından bu yanaki en soğuk günleri yaşıyor. Bugün yağış ve rüzgar hafif ama poyraz rüzgarı çok soğuk. Bu nedenle yağış Kütahya, Afyon ve Uşak'ta kar şeklinde görülüyor. Bölgede sıcaklık 7-8 derece.

AKDENİZ VE GÜNEY DOĞU ANADOLU: Güneydeki kentlerde sağanak yağmur var, yarın Akdeniz’de yağış hafiflerken, hava 4-5 derece daha soğuyacak. Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli sağanak bekleniyor. Yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Cuma günü Antalya’dan yeni kuvvetli yağışlar giriş yapacak.

DOĞU ANADOLU: Doğu Anadolu'da da yağışlar şiddetleniyor. Hava yarın daha fazla soğuyacak. Şırnak-Hakkari-Van arasında kuvvetli yağmur, Erzurum, Kars-Muş arasında özellikle yarın daha yoğun kar bekleniyor.

KARADENİZ: Karadeniz’de bugün Bolu’dan-Kastamonu’ya kar yağışı başlıyor, Sibirya soğukları yarın Samsun’a ve bölge geneline yayılacak. Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Artvin boyunca yoğun kar yağışları görülecek.

Haber 7-AA-NTV



Bu haber 837 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs