En Sıcak Konular

Son 20 günü kaldı

20 Ocak 2010 14:51 tsi
Batman'da down sendromlu (genetik düzensizlik) olan 5 yaşındaki Harun Alay'ın, 20 gün içinde kalbinden ameliyat olması gerekiyor. Küçük çocuğun işsiz olan ailesi, yeşil kartlı olmalarına rağmen ek masraflar nedeniyle ameliyatı yaptıramıyor.

Batman'da yaşayan Şükrü ve Birgül Alay çiftinin 5 yaşındaki down sendromlu çocukları Harun, kalbindeki delik nedeniyle 4 yıl önce bir kalp ameliyatı geçirdi. Doktorlar, küçük çocuğun yaşayabilmesi için acilen ikinci kez ameliyat olması gerektiğini söylüyor.

Harun Alay'ın ilk ameliyatını borçlanarak yaptırabilen aile, yeşil kartlı olmalarına rağmen ilaç ve bazı tetkikler için istenen ek masrafları karşılayamadıklarından, çaresizce kendilerine uzanacak bir yardım eli beklemeye başladı.

Kalbi delik olduğu için vücut gelişimi de normal olmayan Harun'un doktoru Kalp Damar Cerrahı Dr. Murat Koç, küçük çocuğun kısa sürede ameliyat olması gerektiğini belirterek, aksi halde durumunun ağırlaşacağı uyarısında bulundu.

Şükrü Alay, kendisinin ve eşinin işsiz olduğunu, akraba ve komşularının desteği ile geçindiklerini söyledi.

Yaklaşık 4 yıl önce kredi kartından borçlanarak oğlunu İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde ameliyat ettirdiğini, tekrar hastaneye götürdüğünde doktorların bir ameliyat daha gerektiğini söylediğini bildiren Alay, şöyle dedi:

“Yeşil kartlıyım, ama üniversite hastanesi dışında almam gereken ilaçlara para vermem gerekiyor. Oraya gidip gelmek, konaklama için para lazım. Bu nedenle doktorların uyarısına rağmen çocuğumu götüremiyorum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ise sadece yol parasını karşılayabileceğini söyledi. Bunun için de beklememiz gerekiyor. Çünkü gelip evde araştırma yapacaklar.”

Oğlunu tedavi ettiremediği için eşiyle aralarının bozulduğunu, intihar girişiminde bile bulunduğunu ifade eden Alay, çocuklarının tedavisi için hayırsever vatandaşların desteğini beklediklerini söyledi.

Birgül Alay ise her geçen gün vakitlerinin daraldığına dikkati çekerek, “Doktorlar bir ay içinde ameliyat olması gerekir dediler, 10 gün geçti. Şimdi 20 günümüz kaldı. Çaresiziz” diye konuştu.

A.A.



Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs