En Sıcak Konular

Rus ekonomistler uyardı: Kriz henüz sonlanmadı

20 Ocak 2010 13:14 tsi
Rusya'nın önde gelen ekonomi uzmanları, küresel ekonomik krizin köklerinin halen yerinde durduğunu, krizin üstesinden gelindiği ile ilgili açıklamaların erken bir tespit olabileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlara göre, yaşanan ekonomik kriz sadece mali dengelerin bozulmasından kaynaklanmadı, yapısal alanda da ciddi sorunlar var. Krizin sonlanması ve istikrarlı bir büyümenin başlaması için 15-20 yıl gerekebilir. 
 
Rusya Ekonomi Üniversitesi'nden Yevgeni Yasin ekonomik krizle ilgili oturumda yaptığı konuşmada, "Düşük maliyetli krediler ekonomiyi olumlu etkiledi. Ancak, kaynakların da hızla tüketilmesine neden oldu." tespitinde bulundu.

Rusya Eski Ekonomi bakanlarından Yasin, "Ekonomide inovasyon süreci zorunlu. İnternet, mobil teknoloji ve diğer gelişmelerin uygulamaya konulmalı. Dalgalanmanın sonlanması ve istikrarlı bir büyümenin başlaması için 15-20 yıllık süre gerekiyor." şeklinde konuştu.

Ekonomi Expert Group Başkanı Evsei Gurvich de ekonomik krizin hasarının beklenenden çok olduğunu, bunun için zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti. Gurvich'e göre, krizle büyüme arasında karşıt bir devre işliyor.

Kremlin Ekonomi danışmanlarından Sergey Prikhodko ise yaptığı açıklamada ekonomi çevrelerine dikkatli olunması çağrısında bulundu. Prikhodko'ya göre krizin sona erdiği ile ilgili işaretler görülmeye başladı, ancak hastalık duruyor. Prikhodko'ya göre Rusya ekonomisi krizin üstesinden gelecek, ancak bu beklenenden yavaş işleyecek.

cihan



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs