'Balyoz'a AK Parti'den ilk yorum | " /> 'Balyoz'a AK Parti'den ilk yorum | "/>

En Sıcak Konular

'Balyoz'a AK Parti'den ilk yorum

20 Ocak 2010 12:48 tsi
'Balyoz'a AK Parti'den ilk yorum 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Taraf Gazetesi'nin haberiyle ilgili kuruluşların açıklamalarını ve yargı makamlarının işlemlerinin sabırla beklenmesi gerektiğini söyledi.

Çiçek, Gölbaşı Havsak Devlet Hastanesi Ek Binası'nın açılış törenine gelişinde basın mensuplarının, Taraf Gazetesi'nde yer alan "Fatih Camii Bombalanacaktı" haberiyle ilgili sorularını cevapladı. "Bir gazetenin manşetinde iki camiye bombalı saldırı düzenleneceği yönünde bilgi yer aldı. Haberde önemli dayanaklara yer veriliyor. Son dönemde bununla birlikte cereyan eden olaylarla ilgili ne düşünüyor musunuz?" yönündeki soruya Çiçek, son dönemlerde bu tür yayınların yapıldığı, haberlerin gündeme geldiğini belirterek, bunun gerçekliğinin ne olduğu tam bilmeden, gerekli araştırma yapılmadan ve konuyla ilgili açıklamaların tümünü görmeden bir değerlendirme yapmanın yanlış, eksik olacağını söyledi. Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların başında bilgi kirliliğinin geldiğine işaret eden Çiçek, "Bir konu gündeme geliyor. Konuyla ilgili demin söylediğim tüm unsurlar ortaya çıkmadan değerlendirme yaptığımızda, bunu da siyasetin gündemine oturttuğumuz vatandaşın da kafası karışıyor, toplum daha farklı değerlendirmelerin içine itiliyor. Bence önümüzdeki günlerde konuyla ilgisi olan varsa, ilgili kurumlar belki bir açıklama yapar. Onları görüp bir değerlendirme yapmayı tercih ederim. Bu tür haberler zaten basın yoluyla gündeme geldiğinde yargı makamları suç teşkil eden bir yanı varsa bunu inceliyorlar, araştırıyorlar. İşin bir de o yönünü görmek gerekir. Sabırla beklemek daha doğru olur." dedi.

Taraf Gazetesi'nde yer alan haberdeki eylemin 2003 tarihini gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, araştırma yapmadan bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını söyledi. Çiçek, "Neticede bir sıfatımız var, sorumluluk taşıyoruz. Her mikrofon uzatıldığında bu konularda ayak üstü beyanda bulunmak bence çok doğru olmuyor. Sadece beyanat vermek değil vatandaşımız açısından da bilgi kirliğine sebebiyet verecek açıklamalardan kaçınmamız lazım." diye konuştu.

DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Devlet Övünç Madalyası verilmesi törende duygulu anların yaşandığının hatırlatılması üzerine Çiçek şunları söyledi: "İnsanlıktan azıcık nasibi olan herkesin oradaki yaşananlar karşısında duygulanmaması mümkün değil. Biz oradaki insanlara, övünç madalyasını hak etmiş insanların şahsında tüm şehitlerimize, gazilerimize şükran borcumuz var, minnet borcumuz var. Ben de bir vatandaşım, netice itibariyle bir insanım. Bizim de zaman zaman duygulu anlarımız oluyor."

Sincan Kapalı Cezaevi'nden önceki gün tahliye olan Mahmet Ali Ağac'ın adamları tarafından silah çekildiğinin hatırlatılması üzerine ise Çiçek konuyu bilmediğini ifade etti. 

cihan



Bu haber 1,301 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs