En Sıcak Konular

Başkanının kızına bavulla para getiriyordu

20 Ocak 2010 11:55 tsi
Eski koruma müdüründen şok açıklama: 'Abramoviç her ay Yelstin'in kızına bavul dolusu dolar getiriyordu...

'Rusya'nın ilk Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in kızı Tatyana Dyaçenko'nun son günlerde yaptığı açıklamalara şok yanıt eski Başkan'ın Koruma Müdürü Aleksandr Korjakov'dan geldi. Korjakov, Rus oligark Roman Abramoviç'in her ay Yeltsin'in kızına bavulla dolar getirdiğini iddia etti.
Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma milletvekili Korjakov, Yeltsin'in kızı Tatyana'nın Livejournal'da kendi blogunda kaleme aldığı yazılara yanıt verdi. Rus basınına konuşan Korjakov, öncelikle Tatyana'nın kendisinden ziyade, eşi Kremlin Genel Sekreterliği eski Başkanı Valentin Yumaşev'in diktesiyle yazıları kaleme aldığını iddia etti.

Korjakov, "Tatyana Dyaçenko'nun yazılarında Yumaşev'in tarzı hissediliyor. Tatyana kendisi yazı ve konuşma kusurlu. Üstelik Yumaşev, Yeltsin zamanında gizli nüfuzlu adam idi. Bu 'yoldaş' herkese karşı entrika çeviriyordu. Her ay Yelstin'e para getiriyordu. Yazdığı kitaplardan dolayı bankada güya paralar birikiyordu. Yeltsin de buna inanıyordu. Ama bu tüm masallar ahmaklar için. Yeltsin'le birkaç dakika baş başa kalıyordu ve kimse ne konuştuklarını bilmiyordu ve kontrol etmiyordu." dedi.

YELTSİN MAAŞINI EŞİNE TESLİM EDİYORDU

Yeltsin'in eski Koruma Müdürü Korjakov, eski Başkan'ın kendisine ulaştırılan paraları çelik kasada sakladığını belirtti. Korjakov, "Çelik kasada Sovyet iktidarına ait gizli belgeler saklanıyordu. Tarihi Molotov-Ribbentrop anlaşması da orada idi. Kasanın anahtarı bende bulunuyordu. Yeltsin'in paraları bu kasada titiz şekilde duruyordu. Yeltsin maaşını eşine teslim ediyordu. Eşi ise Yeltsin'e cep harçlığı için az para bırakıyordu. Ve Başkan 15 bin dolarlık kutu kutu paraları kasaya bırakıyordu." diye konuştu.

ABRAMOVİÇ HER AY KREMLİN'E 180-200 BİN DOLAR GETİRİYORDU

Korjakov, oligark Abramoviç'in her ay Yelstin'in kızına bavul dolu dolar getirdiğini de iddia etti. Korjakov, "1997 yılında Abramoviç her ay Kremlin'e bavulla dolar getiriyordu. Yaklaşık 180-200 bin dolar. Onların taşıdığı bavulda ancak bu kadar sayıda para sığabilirdi. Eğer bu söylediklerimle dava açılırsa ben o dönem görevde bulunan ve bunları kendi gözleriyle gören gerekli arkadaşları bulurum." dedi. Yeltsin'in eski Koruma Müdürü, Başkan'ın kızı Tatyana'nın o yıllarda Fransa sahillerinde bir şato almayı da planladığını anlattı.

bugün



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs