En Sıcak Konular

Böyle rezalet olmaz!

20 Ocak 2010 10:42 tsi
Ayakları kırılan eşeği metrelerce sürükleyip, çöpe attılar

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde hayvan severleri kızdıracak görüntüler yaşandı. İlçenin E-5 karayolunda yoldan geçen bir aracın çarpması sonucu ayakları kırılan eşek, belediye ekipleri tarafından ilk müdahale geldi ardından ayaklarından tutularak metrelerce yol ortasında sürüklendikten sonra yol kenarındaki çöplüğe atılarak kaderine terk edildi.

Edinilen bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde Viranşehir Devlet Hastanesi karşısında E-5 karayolunun orta refujde ayakları kırılmış bir eşeğin olduğunu fark eden bazı duyarlı vatandaşlar durumu ilk olarak 110'nu arayarak yardım istedi. 110 ekipleri telefonla arayan vatandaşa 112'yi aramalarını ve 112 ekiplerindeki doktorların müdahale etmesini istediğini istedi.

Bu arada, olay yerinden geçmekte olan iki çocuk, yaralı hayvana yardım etmek istedi. İki çocuğun yaralı hayvanı yol kenarına çekme çabası sonuçsuz kalınca, vatandaşlar çareyi yeniden 110 ekiplerini aramakta buldu. Vatandaştan gelen ihbarların artması dolayısıyla yaralı hayvanın bulunduğu yere çöp toplama ekibi gönderildi. Görevliler eşeğin "ölür diye" düşünerek ilk etapta çöp aracına atmak istedi. Yaralı eşeğin yaşadığını gören görevliler daha sonra yaralı hayvanı civardaki boş araziye atmak için hayvanın ayağından metrelerce sürükleyerek boş bir araziye götürdü. Yerde acı çeken hayvan daha sonra boş bir alana atıldı.

Bazı vatandaşlar ise, yaralı hayvana yapılan davranışın doğru olmadığını belirterek tepki gösterdi. Yaralı hayvana böyle bir rezalet yapıldığından dolayı üzgün olduğunu belirten vatandaşlar, "Yazıktır hayvan canlıdır. Çöpe atmak yanlıştır. Geçenlerde de bir köpeğin başına böyle bir olay gelmişti. Bu canlı hayvanı böyle bırakmak yazık ve günahtır" diye tepki gösterdi.



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs