En Sıcak Konular

Örtülü ödenek nerelere harcanmış?

20 Ocak 2010 08:45 tsi
Örtülü ödenek nerelere harcanmış? 
Emekli Org. Eruygur döneminde Jandarma'nın örtülü ödeneğinden yapılan 7,5 milyon TL'lik harcamanın 1 milyon dolarının İngiltere'ye transfer edildiği ortaya çıktı.

Paraların hesaplarına havale edildiği tespit edilen işadamlarına, savcılık ve polis sorgusunda sorulan sorular, örtülü ödenek harcamasında kilit isimlerden birinin İngiliz Cambrigde Lake Limited Şirketi'nin yöneticilerinden Dean La Vey olduğunu ortaya koydu.

Örtülü ödeneğin kayıp 7.5 milyon TL'lik kısmından 1 milyon doların Dean Lavey'e aktarıldığı belirlendi.

İNGİLİZ ŞİRKETE YÜKLÜ TRANSFER

Ergenekon savcısı, 'örtülü'den 5,3 milyon TL'nin aktarıldığını tespit ettiği Mehmet S'nin Rem Mümessillik ve Dış Ticaret A.Ş. eski danışmanlarından işadamı emekli Astsubay Erkmen E.'ye İngiliz Dean Lavey'nin İngiltere'ye yaptığı para transferlerini sordu. Sorgu tutanağına göre, dinleme cihazları, jummer ve kayıt cihazları üreten Cambrigde Lake Limited'in danışmanı İngiliz Dean La Vey, toplam 1.048.669 doları, 12 Eylül 2003, 17 Ekim 2003, 2 Ocak 2004, 15 Ocak 2004'te şirketinin banka hesabına transfer yaptı.

HAKAN ŞANLI'DAN HAVALE RİCASI

Merkez Bankası'nın tespitlerine göre, Dean La Vey, sözkonusu tarihlerde Yapı ve Kredi Bankası'ndan Cambridge Lake'in LLoyds Bank hesabına 393.000 ve 105.000 dolar transfer yaptı. İşadamı, Rem Mümessillik'in eski danışmanı emekli Astsubay Ekrem E. de Dean La Vey'in İngiltere'deki hesabına 58.00 dolar gönderdi.

Savcılar sorguda işadamı Ekrem E'ye toplamda 1 milyon doları geçen paranın kaynağını, talimatı kimden aldığını sordu. Ekrem E. ise Cambridge Lake'le ilişkisinin bulunmadığını Ergenekon'da tutuksuz yargılanan ve jandarmaya dinleme cihazı ithal eden REM şirketinin ortaklarından Hakan Şanlı'nın ricası ile Dean La Vey'in hesabına 108 bin dolar havele ettiğini söyledi.

O şirket Ersöz'e de soruldu

Ergenakon savcısı, hastanede sorğuladığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e örtülü paraların aktarıldığı Cambridge Lake LTD'yi ve yöneticisi İngiliz Dean La Vey'i sordu. Ersöz ifadesinde La Vey'le iş yapan Hakan Şanlı'nın 'jammer' alımında indirim yaptığını da söyledi.

Örtülünün merkezi Astsubay Recep C.

Örtülü ödenekten usulsüz harcamaların Eruygur'un kasası olduğu ileri sürülen Astsubay Recep C. üzerinden yapıldığı belirlenmişti. BDDK dinleme cihazı ithal eden REM'in yetkilisi Mehmet S'ye 'örtülü'den 5.3 milyon TL, diğer işadamları Muhammer Ö, Şükrü Kıyak ve Mustafa B'ye de para aktarıldığını tespit etmişti.

yenişafak



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,556 µs