Tarih tekerrür ediyor | " /> Tarih tekerrür ediyor | "/>

En Sıcak Konular

ANAP’lı bakanlar: Tarih tekerrür ediyor

20 Ocak 2010 08:29 tsi
ANAP’lı bakanlar: Tarih tekerrür ediyor  
20 yıl önce Özal’ı diktatör ilan eden aktörlerin bugün de aynı oyunu AK Parti’ye karşı oynaması ANAP’lı bakanların tepkisini çekti. ANAP’lılar “aynı kampanya yürütülüyor” dedi.

MANŞETTEN ÖLÜM TEHDİDİ 

Belli bir medya grubu ve CHP lideri Deniz Baykal’ın yürüttüğü “sivil dikta” tartışmalarına, aynı suçlamalara 20 yıl önce Turgut Özal’ın da maruz kaldığı belirten ANAP’lılar sert tepki gösterdi. O dönemde Hürriyet gazetesinin attığı “Özal sivil diktatör”, “Özal’ın tek adam olma hevesi” manşetlerine Turgut Özal’ın gülüp geçtiği anlatan ANAP’lılar “Tarih tekerrür ediyor, CHP zihniyeti sandıktan çıkamayınca başa gelen kişileri de diktatörlükle suçluyor” dediler.

27 MAYIS DA BÖYLE BAŞLAMIŞTI

Özal döneminin ünlü siyasetçilerinden Hasan Celal Güzel, sivil diktatörlük suçlamalarının Özal’dan önce Menderes döneminde gündeme getirildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Tek parti döneminin hakimiyeti elinden giden CHP, başta İnönü olmak üzere DP döneminde sivil vesayet, diktatörlük diye başlamıştır.  27 Mayıs’ın da gerekçesi olarak bunu kullandılar. Aynı durum Özal zamanında karşımıza çıktı. Ard arda seçim kazanınca Özal’ın sivil vesayet kurmak istediğini iddia ettiler daha sonra cumhurbaşkanı olmak isteyince, Evren’i unutup Özal’ı diktatör göstermeye kalktılar. Tarih tekerrür ediyor.”

CHP SADECE BİZİ GÜLDÜRÜYOR

CHP zihniyetinin sandıktan çıkamayınca sandığa ve millet iradesine düşman olduğunu savunan Güzel, “Başta gelen kişileri de diktatörlükle suçluyor. Daha fazla demokratikleşmeye giderken tam tersi böyle bir yönetimi getirmekle suçlanmaları öyle yaman çelişki ki sadece bizi güldürür. CHP ‘sivil dikta’ demeye başladı mı ‘artık darbecilerle kol kola gireceğiz demek istiyor” diye konuştu.

 

 Dosya:http://91.93.103.35/icerik/100120-055256-90lar.jpg

 

ÖZAL BUNLARA GÜLÜP GEÇERDİ

Eski bakanlardan Mehmet Keçeciler de “Özal döneminde de sivil dikta suçlamaları yapıldı. Özal bunlara gülüp geçmişti. Bize de ‘Alışırlar alışılırlar’ diyordu” bilgisini verdi.

ANAP’ın Milli Eğitim Bakanlarından Vehbi Dinçerler de Başbakan Erdoğan’a yönelik sivil dikta iddialarını, ‘seçime dönük, eskimiş bir manevra’ olarak nitelendirdi. “Özal, Tayyip bey’in karşılaştığı durumu görseydi bunu ‘bühtan’ olarak yorumlardı” diyen Dinçerler, “Rahmet Özal dönemindeki iddiaların yeniden gündeme getirilmesi seçime, anayasa değişikliğine dönük siyasi bir manevra” diye konuştu.

Aynı kampanya bugün AK Parti için yürütülüyor 

Turgut Özal’ın ağabeyi Korkut Özal, 1987 seçimlerinden sonra siyasi yasaklı isimlerin referandumla devreye girdiğini anlatarak “Türk siyaseti eski cambazlıkların oynandığı yere götürüldü” dedi. Özal dönemindeki kampanyanın aynı şekilde bugün devam ettiğini söyleyen Korkut Özal, “Aynı kampanya bugün AK Parti için var. Demokratik açılımdan duyulan sıkıntı nedeniyle sivil dikta deniliyor” diye konuştu. 

Arkasından ‘Bir güneş battı’ diye manşet attılar  

 Çevre eski Bakanı İmren Aykut, ANAP ve AK Parti dönemlerinde sivil dikta benzetmeleri açısından benzerlik gördüğünü söyledi. Aykut, şöyle dedi: “Özal’ın diktatör olmak istediği eleştirisi ayyuka çıkmıştı Baykal ve basından çok şiddetli saldırılar vardı. Bu saldırılara çok üzüldüğümü söyledim. Elini omzuma koydu ‘Bizi sonra anlayacaklar üzülme’ dedi.  Öldüğü zaman ‘Bir güneş battı’ diye manşet atmışlardı.”

‘Öğrenciler Et Balık’ta kıyma yapıldı’ iddiası...

Eski bakanlardan Halil Şıvgın ise sivil dikta iddialarının 27 Mayıs sürecinde de gündeme getirildiğini söyledi ve şu olayı anlattı: “27 Mayıs’tan önce öğrenciler Ankara’da gösteri yapıyor. O sırada öğrencilerin Et Balık’a götürülerek kıyma makinalarında doğrandıkları iddiaları ortaya atılıyor. Bu propaganda 27 Mayıs’a kadar sürüyor. İhtilalden sonra bir grup subay Et Balık’a gidip kıyma yapılanların kemiklerini soruyor.” 

star



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,754 µs