En Sıcak Konular

Hızlı tren seferleri iptal

18 Ocak 2010 21:46 tsi
TCDD Genel Müdürlüğü, inşaatı bitirilen Sincan-Esenkent ve Hasanbey-Eskişehir arasındaki demiryollarının, mevcut Yüksek Hızlı Tren (YHT) yoluna bağlantı çalışmaları nedeniyle 19, 20 ve 21 Ocakta YHT'lerin çalıştırılmayacağını bildirdi.

TCDD Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, vatandaşlara daha hızlı ve konforlu hizmet vermek amacıyla YHT raylarına ilave edilmek üzere inşaatı bitirilen Sincan-Esenkent arasında 15, Hasanbey-Eskişehir arasında 6 kilometre uzunluğundaki yolların mevcut YHT yoluna bağlantı çalışmaları yapılacağı belirtildi.

Çalışmalar nedeniyle 19, 20 ve 21 Ocakta Ankara-Eskişehir arasında YHT'lerin çalıştırılmayacağı vurgulanan açıklamada, yolcuların istekleri halinde bu tarihlere alınan biletlerin başka tarihli bir seferle değiştirilebileceği gibi ilk 50 adet promosyon dahil olmak üzere kesintisiz iade işlemi yaptırılabileceği kaydedildi.

Açıklamada, bu tarihlere ait YHT seyahat kartı sahibi yolcuların da kartlarının süreleri sonunda, 3 günlük ücret iadesinin yapılacağı bildirildi.

-DİĞER ÇALIŞMALAR-
Bu arada, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi 2. Etap çalışmaları kapsamında Köseköy-Vezirhan arasındaki viyadük çalışmaları sebebiyle 8 Aralık 2009'dan bu yana Sarmaşık-Bayırköy istasyonları arasında dizel tren işletmeciliği yapıldığı için tren seferlerinde gecikmeler meydana gelebildiği, bu nedenle Haydarpaşa-Ankara arasında kombine bilet satışlarının ikinci bir duyuruya kadar durdurulduğu belirtildi.

Öte yandan, Ankara-Haydarpaşa arasındaki Hızlı Tren Projesi 1. Etap Hasanbey-İnönü hat kesimindeki inşaatı tamamlanan havai hatlara 20 Ocak 2010'da sabah 09.00'dan itibaren 25 bin voltluk yüksek gerilim verileceği, elektrikli tren havai hatlarının altında gezinme, direklere tırmanma, dokunma,iletkenlere yaklaşma ve yere düşen tellere dokunmanın can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli olduğu uyarısında bulunuldu.

Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,769 µs