Rus ordusunda deprem | " /> Rus ordusunda deprem | "/>

En Sıcak Konular

Rus ordusunda deprem

18 Ocak 2010 19:24 tsi
Rus ordusunda deprem Rusya'nın Nezavisimaya Gazeta'nın haberine göre, Rusya Ordusu'nda reformlara karşı çıkan generaller ordudan ihraç edildi.

 Gazete haberinde "Generallerin sessiz isyanı bastırıldı" başlığını kullandı. Rusya basınında çıkan haberlere göre, reformlar kapsamında Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov'un da görevi tehlikede.

Nezavisimaya Gazeta, orduda yapılan ciddi kadro değişikliğini büyük bir depremden sonraki "tsunamiye " benzetti. Viktor Myasnikov imzalı haberde, "Geçtiğimiz hafta üst düzey askeri kadrolarda yapılan değişiklikler adeta tsunami gibi. Fakat, okyanuslarda ortaya çıkan tsunamlilerin nedeni tektonik olduğu halde, Savunma Bakanlığı'ndaki tsunaminin nedeni siyasi." ifadesini kullandı.
Görevinden alınan üst düzey komutanlar: Kara Kuvvetleri Komutanı General Vladimir Boldırev, Kuzey Kafkasya Askeri Dairesi Komutanı General Sergey Makarov ve Savunma Bakanlığı'nda Konut ve Bayındırlık Masası Başkanı General Vladimir Filippov. Gazetenin yorumuna göre, generallerin çoğu Savunma Bakanı Serdyukov'un reformlarına karşı çıktığı için görevlerine son verildi.

Son kadro değişikliği ayrıca Makarov'un konumunu da güçlendirdi. Yeni askeri reformlar çerçevesinde Rus ordusunda general sayısı bin 200'den 780'e indirildi. 355 bin subay (teğmen ve üst teğmen) sayısı 150 bine düştü. Binbaşı sayısı da 60 binden sekiz bine indirildi. Ayrıca, praporşik (çavuşun bir üstü) okulları da kapatıldı. Makarov Rus basınına yaptığı açıklamada, "Ordumuzda 142 bin praporşik vardı. 1 Aralık'tan sonra hepsinin görevine son verildi." diye konuştu.

Rus ordusunda yapılan ciddi kadro değişikliğine değinen Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı Mihail Babiç, atamaların Genelkurmay Başkanı Makarov tarafından çok profesyonelce yapıldığını savundu. Ordunun son durumunu da eleştiren Babiç, "1 Aralık 2009 yılından itibaren Rus ordusunun tüm birlikleri sürekli savaş hazırlığı durumuna getirildiğine ilişkin ülkenin başkomutanına on kere rapor edilmesine rağmen, gerçekten böyle bir şeyin olmadığı ortaya çıktı " dedi.

SIRADA BAKAN SERDYUKOV VAR
Askeri yetkililer, yakın zamanda askeri reformların ikinci ayağının atılacağını da belirtti. Nezavisimaya Gazeta'ya konuşan Savunma Bakanlığı yetkilisi, ordu ve donanmada ciddi kadro değişikliklerin yaşacağını iddia etti. Haberde, "Hatta bu bağlamda Savunma Bakanı Serdyukov'un görevine son verileceği iddiaları da dolaşıyor. Bu olay, yeni askeri doktrinin açıklanmasının ardından Şubat-Mart 2010 yılında yaşanabilir. Serdyukov'un yerine Genelkurmay Başkanı Makarov geçebilir." denildi.

Cihan



Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs