En Sıcak Konular

Ağca 2 gün sonra konuşacak

18 Ocak 2010 16:16 tsi
Ağca 2 gün sonra konuşacak Avukatı Gökay Çağlaralp Gültekin, Mehmet Ali Ağca'nın 20 Ocak Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyebileceğini söyledi.

Gültekin, Ağca'nın kaldığı otelin giriş kapısında gazetecilere açıklama yaptı.

Ağca'nın dinlendiğini ifade eden Gültekin, İstanbul'a gideceğine dair söylentinin doğru olmadığını söyledi. “Biz buradayız. Muhtemelen ayın 20'sinde bir basın toplantısı düzenleyecek kendisi” diyen Gültekin, “Sizin sorularınıza cevap verecek. Nerede olacağını ben de bilmiyorum ama size haber vereceğiz. Büyük ihtimal ayın 20'sinde bir basın toplantısı düzenleyecek, Ankara'da olacak” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Neden İngilizce konuştu?” sorusuna Gültekin, “Onu bilemeyeceğim, basın toplantısında siz sorarsınız” yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin, “Spekülasyonlara neden olabilecek şeyler söylemiş olabilir. Ne söyledi?” sorusu üzerine Gültekin, “Bakın bunları biz cezaevi girişinde dağıttık. Oradaki kağıtlarda ne söylediği yazıyor. Duydunuz 'Ben Tanrı değilim', 'Ben Tanrı'nın oğlu değilim' dedi. Bildiğim kadarıyla bu kadar” diye konuştu.

Gültekin, “Daha önce verilen sağlık raporu mu onaylandı, yoksa kendisine başka bir rapor mu verildi?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Bir önceki rapor geçersiz sayıldı. Yani bunu bir kontrol muayenesi de sayabilirsiniz, yeni bir rapor da sayabilirsiniz. Herhangi bir tetkik yapılmadı, yalnızca kontroller yapıldı. Tek tek odalara girip doktorlara muayene oldu, ondan sonra Sağlık Kurulundaki doktorların karşısına çıktı ve de raporunu aldı.”

Raporda bulgunun ne olduğunun sorulması üzerine Gültekin, bir önceki rapordaki teşhisin tekrarlandığını söyledi.

Otelin masrafının kim tarafından karşılandığının sorulması üzerine de Gültekin, “Benim tarafımdan karşılanıyor, yeterli mi?” dedi.

Gültekin, Ağca'nın herhangi bir yabancı siyasi ile görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruya da “Olabilir tabii ki. Bunları basın toplantısında kendisine sorabilirsiniz” yanıtını verdi.

Bir başka soru üzerine de Gültekin, Ağca'nın Hollywood'da film yapmak istediğini belirterek, teklif alıp almadığının kendisine sorulmasını istedi.

Gültekin, “Tahliye olduktan sonra ilk sözü ne oldu?” sorusuna da “Tahliye olduktan sonra hemen biz göremedik. Daha sonra bir odada oturduk, sohbet ettik. Bu arada bu işlemler yapıldı işte. Muayene işlemleri yapıldı. Bazı evraklar eksikti, cezaevinden tekrar o evraklar getirildi. Adli sicil kaydı istediler, gittik Adliye'den kaydını getirdik. Bunları tamamladık. Yazımızı aldık şu anda rahatız” yanıtını verdi.

Güvenlikle ilgili bir kaygılarının olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de Gültekin, “Burası Türkiye, müvekkilim de bir Türk vatandaşı. Biz Türkiye'de çok güvende olduğumuza inanıyoruz. Güvenlik görevlisi talebimiz olmadı” dedi.

Gültekin, Ağca'nın yanında şu anda kardeşi ve arkadaşlarının bulunduğunu söyledi.

A.A.



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,537 µs