En Sıcak Konular

Örtülü ödenek, devletin menfaati doğrultusunda harcandı

18 Ocak 2010 14:46 tsi
Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, avukatlar vasıtasıyla basın mensuplarına örtülü ödenekle ilgili yazılı açıklama gönderdi.

Uğur, örtülü ödeneğin, Başbakanlık, Gümrük Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce devletin ve milletin menfaatleri doğrultusunda tamamen 'gizli' olarak harcandığını savundu.

Silivri Cezaevi'nde Ergenekon davasını takip eden basın mensuplarına avukatlar aracılığıyla yazılı açıklama gönderen emekli Albay Hasan Atilla Uğur, örtülü ödenekle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 'Gizli hizmet gideri ve haber alma ödeneği' olarak adlandırılan bu harcamanın, Başbakanlık, Gümrük Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce devletin milletin menfaatleri doğrultusunda, tamamen 'gizli' olarak sarf edilen bir ödenek olduğu savunuldu. Bu ödenek kapsamında yapılan faaliyet ve harcamaların açıklanmasının suç olduğu ifade edilen açıklamada, "Bunun açıklanması halinde TCK'nın 329'uncu maddesinin birinci fıkrasında suç teşkil etmektedir. 5 yıl ile 10 yıl arasında hapis cezası gerektirmektedir." denildi.

Soruşturma konusu olan ödenekle 9 Jandarma Bölge Komutanlığı ve 81 İl Jandarma Komutanlığı haber alma ve istihbarat görevlerinin icra edildiği dile getirilen açıklamada, "Ayrıca, mevzuat gereği 'gizli' olarak alım yapılan özel teknik malzeme araç ve gereçleri ilgili jandarma birliklerine tertip edilmiştir. Bildiğim ve basında takip ettiğim kadarı ile yine Başbakanlıkça bir yıl içinde kullanılan örtülü ödenek tutarı yüzlerce milyon Türk lirasıdır. Elbette ki bu ödenekleri kullanan kurum ve amirlerine 'nerede kullandın? ne tür faaliyetler yaptın?' diye sorulması 'devletin sırlarının' deşifre olmasına neden olacaktır ki bu suçtur." ifadesine yer verildi.

Cihan



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,416 µs