En Sıcak Konular

Doğan için kritik gün cuma

18 Ocak 2010 13:47 tsi
Doğan için kritik gün cuma Doğan'ın vergi cezasıyla ilgili Halkalı Vergi Dairesi aleyhine İstanbul 6.Vergi Mahkemesi'nde açtığı tarhiyat davasının duruşması Cuma günü yapılacak.

Doğan Grubu'nun vergi cezasıyla ilgili Halkalı Vergi Dairesi aleyhine İstanbul 6.Vergi Mahkemesi'nde açtığı tarhiyat (gerçek vergi matrahının belirlenmesi) davasının duruşması 22 Ocak Cuma günü yapılacak.

Şubat 2009 tarihinde Doğan Holdinge, Halkalı Vergi Dairesi tarafından kesilen 826.3 milyon TL ceza ihbarnamesi gönderildi. Cezaya karşılık toplam 914 milyon TL teminat istendi. Doğan Grubu avukatları, 3 ayrı mahkemede yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı. Ancak mahkemeler bu talepleri reddetti. Doğan Grubu avukatları son olarak da 6. Vergi Mahkemesi're yine 'yürütmenin durdurulması talebiyle' başvurdu. Bu mahkemede talebi reddetti. Grup avukatları aynı tarihlerde 6. Vergi Mahkemesi'ne tarhiyat(gerçek vergi matrahının belirlenmesi) davası açtı.

Gerçek vergi matrahıyla birlikte grubun kaderini de belirleyecek nihai kararı verecek olan mahkeme ilk duruşmayı 10 Kasım günü yaptı.

VERGİ DAİRESİ AVUKATLARININ REDDİ HAKİM TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Mahkemede Halkalı Vergi Dairesi avukatları,'hakimin tarafsızlığı konusunda kuşkuya düştüklerini öne sürerek 'reddi hakim talebinde bulundu. Ancak Bölge İdare Mahkemesi 'iddiaları inandırıcı bulmayarak' talebi kabul etmeyerek, davanın tekrar 6.Vergi Mahkemesi'nde yapılmasına karar verdi.

Davanın duruşması 22 Ocak Cuma günü yapılacak.

15 GÜNDE KARAR DA ÇIKABİLİR

Duruşmada taraf avukatları, dilekçeleri ve savunmalarını mahkemeye sunacak. İddialara karşı mahkeme taraflardan ya süre vererek, dosyanın şekillenmesi için yeni delliller isteyecek ya da 15 gün içinde davayı esastan karara bağlayacak.



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs