En Sıcak Konular

CHP'nin en eski üyesi AK Partili oldu

18 Ocak 2010 11:48 tsi
CHP'nin yaşayan en eski üyelerinden 86 yaşındaki Kemal Erturan, millî birlik ve kardeşlik projesine destek vermeyen partisine tepki göstererek AK Partili oldu.

Ailecek CHP'li olan İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu yüksek mühendis Erturan, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'a iki sayfalık duygusal bir mektup yazdı. Mektubunda, felçli olduğu için il başkanlığına gidemediğini ifade eden Erturan, partiye kayıt formuyla birlikte Kabak'ı Karşıyaka'daki evine davet etti. Daveti büyük bir onurla karşılayan Kabak da il yönetim kurulu ve ilçe kadınlar kolu üyeleriyle Erturan'ı ziyaret etti.

Hükümetin icraatlarını gördükten sonra vicdan sahibi bir vatandaş olarak, "Bundan böyle AK Partili'yim." dediğini ifade eden Kemal Erturan, ''Sayın Başbakanımız, başta CHP'nin görmezden geldiği ve elini taşın altına koymaktan korktuğu terör sorununa çözüm için yola çıktı. Kangren olan bu sorunu Sayın Erdoğan kucağında bulunca, CHP'liler gibi görmezden gelmedi. Hep aka kara, karaya ak diyen muhalefet liderleri ise çözüme çözümsüzlükle yanıt verdi. 86 yıldır yaşadığım bu güzelim topraklarda artık terör yüzünden bir tek vatan evladının ölmesini istemiyorum.'' şeklinde konuştu. Erturan, bu zamana kadar hiçbir liderde görmediği yürekliliği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da gördüğünü ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Kabak ise yılbaşında kendisine ulaşan mektuptan çok etkilendiğini belirtti. Millî birlik ve kardeşlik projesinin özünün Erturan'ın anlattıkları olduğunu söyleyen Ömür Kabak, "Bundan önceki hükümetler bu sorunu halının altına süpürmeyi tercih etti, ama Başbakanımız ve AK Parti hükümeti, çözme kararlılığıyla yola çıktı. Bu kardeşlik sağlanınca, ülkemizin önünde hiçbir engel kalmayacak." dedi.

Konuşmaların ardından çiçeği burnunda AK Partili Erturan, Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektubu Kabak'a teslim etti. (CİHAN) 



Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs