En Sıcak Konular

Ağca'nın tahliyesi, Belçika basınında geniş yer buldu

18 Ocak 2010 12:17 tsi
Belçika'nın yüksek tirajlı gazetelerinden "Le Soir", gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve iki ayrı gasp suçundan hükümlü Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesine ilişkin haber ve yorumlara geniş yer verdi.

"Le Soir" gazetesi, konuya birinci sayfasında yer verirken, Papa II. Jean Paul'e suikast girişiminde bulunan Ağca'nın "esrarengiz mesih" görüntüsünü sürdürdüğünü yazdı.

Gazete, İtalya ve Türkiye'de toplam 29 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Ağca'nın, "cazip öneriler sunan bazı cömert basın organlarına" açıklamalarda bulunmasının beklendiğini yazarak, "ömrü yalan söylemekle geçen bir kişinin anlattıklarına inanmanın zor olduğu" görüşünü yansıttı.

Ağca'nın, kendi yaşam öyküsünü kaleme almak, Amerikalı yazar Dan Brown ile birlikte roman yazmak, Afganistan;a giderek Usame Bin Ladin'i yakalamak gibi projeleri olduğuna da dikkat çekildi.

Mehmet Ali Ağca'nın "gazetecileri ve emniyet birimlerini parmağında oynatan bir hilekar" veya bir "ruh hastası" olduğu konusunda tereddütlerin sürdüğüne değinen gazete, kamuoyunun ve yakın çevresinin bu kişinin sırlarını çözemediğini belirtti.

Kendisine "imparator", "mesih" gibi unvanlar veren "megaloman" Ağca'nın, "son iki yıldır Türk adaleti tarafından zayıflatılan mafya, politika ve güvenlik birimleri bağlantılı derin devlet" ile ilişkilerinden söz eden "Le Soir", bu kişinin bir "tarikat lideri" veya "karizmatik entelektüel" olmadığına dikkati çekti.

Mehmet Ali Ağca'nın yaşam öyküsünü anlatan, çelişkili açıklamalarını hatırlatan gazete, İpekçi cinayetinin ardından 1979'da yakalanan ve kısa süre sonra yüksek güvenlikli bir hapishaneden firar etmeyi başaran bu kişinin 1981'de, Roma'da Papa'yı öldürme girişimine değinirken, tahliyenin ardından bazı sırların aydınlığa kavuşabilmesi olasılığından söz etti.

Gazete Ağca'nın, "Hristiyan olmak", "gerçek İncil'i yazmak" gibi arzu ve talepleriyle bazı avukatlarını ve yandaşlarını kaybettiğini, öldürülmekten korktuğunu, ancak bunun nedenini açıklamadığını, tahliyesinden sonra bir kahraman gibi karşılanması endişesinin ağır bastığını anlattı.
 
aa



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs