En Sıcak Konular

Mustafa Sarıgül'e suç duyurusu

18 Ocak 2010 09:32 tsi
Şişli Belediye Başkanı ve Yeni Demokrasi Hareketi lideri Mustafa Sarıgül hakkında suç duyurusu...

www.sonsayfa.com  Şişli Belediye Başkanı ve Yeni Demokrasi Hareketi lideri Mustafa Sarıgül hakkında çok önemli bir dosyaya ulaştı.

Sarıgül Hakkında örgüt kurmak ve sahte belgelerle kimsesiz gayrimüslüm vatandaşın malına el koyma ve işal ettirme suçunu işlediği iddiasıyla hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunuldu.

İşlenen suç Şişli Halaskargazi caddesi üzerinde Ermeni asıllı bir vatandaşa ait olan beş katlı bir apartman dairesi ile ilgili.

Hastanede yatalak olarak yatan 84 yaşındaki yaşlı adamın durumu fırsat olarak değerlendirilip hemen harekete geçilir.

Mustafa Sarıgül tarafından örgütlendiği iddia edilen Özel Kalem Müdürü Nuray Gençay, Sekreteri Aslı Ziylan, daha önce avukatlıktan ihraç edilmiş olan ve çeşitli suçlardan aranan Hatice Yılmaz isimli eski avukat harekete geçer.

Sahte doktor raporları ve sahte kira sözleşmeleri düzenleyerek söz konusu apartmanı ele geçirmek üzere işlemler kısa sürede bitirilip fiilen de içeri girerek daireleri işgal edilir.

Yaşlı adamın ölümünden sonra olayı öğrenen Amerikaka'daki ailesi, İstanbul'da vekalet verdikleri Avukat Erol Tufan Akpınar eliyle hukuki mücadelele başlatılmasını ister.

Avukat Akpınar hemen harekete geçer.

Av. Akpınar, apartmanı işgal edenler hakkında hukuki mücadelesine önce işgalcilerin binadan tahliyesi için Şişli Mahkemesinde dava açarak başlar. Ancak, davanın ilerleyen günlerinde, karşısına çıkan sahte doktor raporları, Adli Tıp incelemesi ve sahte kira sözleşmeleri ile konunun çok daha derin ve karmaşık olduğu ortaya anlaşılınca, Mustafa Sarıgül ile, Özel Kalem Müdürü Nuray Gençay, sekreteri Aslı Ziylan, sahte avukat Hatice Yılmaz ve diğer üç kişi hakkında İstanbul C. Başsavcılığına şikayet dilekçesini verdi.

Av. Akpınar ile yaptığımız görüşmede, başvurusunu doğrulayarak sanıklar Sarıgül ve arkadaşları hakkında şikayetçi olduğunu, İstanbul Savcılığı tarafından dosyanın yetki yönünden Şişli Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilerek tahkikata başlandığını ve kendisinin Savcılığa davet edilerek şikayetçi vekilleri sıfatıyla ifadesine başvurulduğunu, bu safhada şikayetinin içeriği ve detayları hakkında, dosyanın hazırlık soruşturması safhasında bulunduğu için beyanda bulunmak istemediğini ifade etti.

Av. Akpınar, iddianın mahiyeti, delil durumu ve belgeler muvacehesinde, Şişli Baş Savcılığı tarafından, sanıklar hakkında örgütlü suçlara bakmakla görevli Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılacağını düşündüğünü ifade etti.

 



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,563 µs