En Sıcak Konular

Erdoğan: Ayalon'un haddini aştığı ortada

17 Ocak 2010 20:57 tsi
Erdoğan: Ayalon'un haddini aştığı ortada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitti. BAE'ye Ana uçağıyla saat 18.05'de giden Başbakan Erdoğan, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dani Ayalon’un bir televizyon programında “Gerekirse Türk Büyükelçisini sınır dışı ederiz” sözleri ve bugün Ankara'da ziyaretlerde bulunan İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın bugünkü çelişkili açıklamalarının sorulması üzerine Erdoğan şunları söyledi:
“Çelişkili haber. Burada bir koalisyon hükümetinin sıkıntısını dile getirmemiz lazım. Zira ortaklardan Ehud Barak koalisyonun ikinci güçlü ortağı aynı zamanda siyasi partinin lideri. Diğeri ise bakan yardımcısı haddi aştığı ortada. Bu hatayı hükümet olarak kabul etme noktasında Ehud Barak'ın bugün burada yaptığı açıklamadır. Ve açıklama olay değerlendirilirse daha isabetli olur. Bu noktada işi ileri taşımayı düşünmüyoruz. Ama her zaman söylediğim bir şey var. Türkiye asırlar önce Cumhuriyet kurulduğunda neyse bugün de aynı Türkiye'dir. Kendisiyle çok fazla oynanmasını istemez. Böyle bir iktidar iş başındadır. Bunu tekrar hatırlatırım” dedi.

Erdoğan, “Gazze'de yaşananlara karşı İslam dünyasının tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise “İKÖ ziyaretimde değerlendirme, görüşme imkanımız olacak. İslam dünyası olarak halkı kastetmeyelim. Yönetimler olarak olayı ele alacak olursak İslam dünyasının beklediği tepkileri yönetimler ortaya koyamamıştır. Bu işin acınacak yanıdır” karşılığını verdi.

HAİTİ'DEKİ POLİSLERİMİZ DÖNMEYE BAŞLADI

Haiti'de meydana gelen deprem felaketine de değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kızılay ve acil yardım ekiplerimizi gönderdik. 1 milyon dolar nakit para yardımı, 10 ton ilaç, 200 çadır, 2 bin battaniye, 20 ton gıda yardımında bulunduk. Giden kurtarıcı ekiplerimiz var. Şu ana kadar ölü sayısı tam olarak tespit edilmiş değil. Orada bulunan polislerimiz de 16 Ocak'tan itibaren ülkemize getirilmeye başlandı. Bunu da bilgi olarak sizlere aktarayım. Şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum. Ülke olarak bundan sonraki yardımlarımızda devam edecek.” dedi.

KRAL ABDULLAH VE PRENS SULTAN İLE GÖRÜŞECEĞİM

Başbakan Erdoğan, ziyaretleri ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Birleşik Arap Emirlerine yapacağımız ziyaret sırasında Abu Dabi'de düzenlenen 3. Dünya Enerji zirvesinde bir konuşmam olacak. Bu vesileyle söz konusu zirveye çeşitli ülkelerden katılacak gerek devlet başkanları gerekse başbakanlarla ikili temaslarda bulunmayı öngörüyorum. Birleşik Arap Emirleri Devlet Başkan Yardımcısı ve Başbakan Muhammed Bin Raşit El Maktum ile ikili düzeydeki ilişkilerimizi değerlendirerek işbirliğimizin daha da geliştirilme imkanı araştıracağız. BAE 2008 yılında körfez ülkeleri arasında en büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz ülke konumuna gelmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri ile işbirliği ve yatırımların gelişmesi için görüşmeler yapacağız. Ardından Suudi Arabistan'a geçerek Kral Abdullah ve veliaht Prens Sultan ile Riyad'da bir görüşmem olacak. Görüşmede Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerini gözden geçirme ve yeni işbirliği alanları hakkında görüş alışverişinde bulunmayı öngörüyorum. Türkiye'nin Suudi Arabistan'da 2008 yılı sonu toplam ticaret hacmi 5.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu oran 2008 sonunda küresel kriz nedeniyle bir miktar azaldı. Ziyaretim sırasında yetersiz olan ticaret hacminin arttırılması, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alınacak. Bölgesel sorunlar üzerinde duracağız. Ziyaretim sırasında İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile görüşme yapacağım” dedi.

Erdoğan ziyaret sırasında kendisine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da kendisine eşlik edeceğini, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ise Suudi Arabistan ziyareti sırasında kendilerine katılacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan basın toplantısının ardından beraberindeki heyetle ANA uçağı ile 18.05'de Birleşik Arap Enirlikleri'ne hareket etti. Erdoğan'ı Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyüşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve öteki yetkililer uğurladı.



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,806 µs