En Sıcak Konular

Vural: Bölücülüğe verilecek değerimiz yok

17 Ocak 2010 14:51 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütüyle, imralı ile müzakere edilmesinden vazgeçilmesini milletin bölücüğe teslim edeceği hiç bir değerin olmadığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Terör örgütüyle, İmralı ile müzakere etmekten vazgeçiniz. Bu milletin terör örgütüne, bölücüğe teslim edeceği hiç bir değer yoktur'' dedi.

Vural, Muğla'nın Kavaklıdere ilçesine gelerek partililerle sohbet etti. Burada kendisine bakır kaplama bir saat hediye edilen Vural, ilçedeki bakır üreten iş yerlerini gezdi. Oktay Vural daha sonra Kavaklıdere'nin Çamlıbel beldesine geçerek halk toplantısına katıldı.

MHP'li Vural, burada yaptığı konuşmada, ''Biz bu coğrafyada Türk Milleti kimliği ile yaşadık. Ve bu coğrafyayı vatan yaptık. Türk Milleti ailesini bir araya getirdik ve büyük bir millet olduk, insanlığa hizmet sunduk. Biz çok büyük bir Türk Milleti ailesiyiz'' diye konuştu.

''Siz ailenizin içinde huzursuzluk ister misiniz? Ailenin içinde fitne fesat olur mu? Ailenin içinde kardeşler odalarda ayrılır mı?'' diye soran Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bugün maalesef bu büyük milletin ailesini 36 parçaya bölmek, tekrar 36 paftaya bölmek isteyenler, sınıfları, okulları, televizyonları, hatta camileri bölmek isteyenler var. Bu olup bitenler açısından büyük Türk Milleti'nin ailesine, kimliğine, mukaddesatına sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Sahip çıkarsak biz oluruz. Sahip çıkmazsak biz olamayız. Bu gidişatı biz çok tehlikeli görüyoruz.''

Bu ülkeyi nasıl vatan yaptıklarını, bu coğrafyadaki herkesin idrak etmesi gerektiğine işaret eden Vural, ''Biz bu ülkenin birlik ve bütünlüğü ile mukaddesatına, ezanı dindirmek, bayrağı indirmek isteyenlere karşı nasıl ayakta dimdik durduk ki bugün bu güzel bayrağımız gönderde, bu güzel ezanlarımız minarelerde okunuyor. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir'' dedi.

Vural, insanları birbirlerine kırdırmanın, vurdurmanın kolay olduğuna işaret ederek, ''Ama biz insanlarımızın ödeyeceği her bedelin sıkıntısını bilenlerdeniz. Bunun için milletimize sıkıntı ve bedel ödettirmemek, sizin büyük ailenizi sıkıntılı kılmamak için çalışıyoruz çabalıyoruz. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Biz rahmet ve birlik türküsü söylemeye devam edeceğiz. İnadına rahmet ve birlik, inadına kardeşlik diyeceğiz. İnadına Türk Milleti demeye devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tarihine ve kültürüne sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan MHP Grup Başkanvekili Vural, şöyle devam etti:

''Bu fitne ve fesadı, bu tartışmaları gündemden uzaklaştırmak, bu milleti etnik kimlikler çerçevesinde bir rekabete sokmamak gerektiğini düşünüyoruz. MHP olarak bu ülkenin gerçek sahiplerini, bu ülkenin tarihine, kültürüne, birliğine sahip çıkmış insanlarımızı, bu değerlerimizi, bir silahlı terör örgütünün namlusuna teslim etmeyeceğimizi ve teslim ettirmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Onlara teslim edeceğimiz bir tane değerimiz yoktur. Fitne ve fesat ifadelerinizden vazgeçiniz. Terör örgütüyle, İmralı ile müzakere etmekten vazgeçiniz. Bu milletin terör örgütüne, bölücüğe teslim edeceği hiç bir değer yoktur.''

aa



Bu haber 603 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs