En Sıcak Konular

Türkiye genelinde hava durumu

17 Ocak 2010 10:47 tsi
Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken, Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış görülecek. İşte Türkiye geneli hava durumu:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin büyük kısmında görülecek olan yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kütahya, Afyon, Bolu, Karabük, Kastamonu, Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Sivas çevrelerinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşları tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyardı.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik) ile Tekirdağ çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Afyon ve Kütahya çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batısı aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas ve Yozgat çevreleri ile bölgenin kuzeybatı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batısı ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların: genellikle karla karışık yağmur ve kar, Iğdır, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu ile Diyarbakır çevreleri, zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

ajanslar



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs