En Sıcak Konular

İsrail'li yetkilinin zor anları

16 Ocak 2010 14:02 tsi
İsrail'li yetkilinin zor anları İsrail Başbakan Yardımcısı’na BBC’den Türkiye azarı!

BBC’NİN sorularla konuklarını terleten programı Hardtalk’a katılan İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor, Türkiye ile yaşanan kriz nedeniyle zor anlar yaşadı. Sunucu Stephen Sackur’un, “Dostunuz ve ortağınız Türkiye ile diplomatik bir soğukluk yaşıyorsunuz, çünkü Dışişleri Bakan Yardımcınız, Türkiye’nin Büyükelçisine küstahça davrandı. Bunu nasıl açıklıyorsunuz” sorusuna Meridor, şu yanıtı verdi: “Bir açıklamanın burada yardımcı olacağını düşünmüyorum. Özür dilendi ve umarım bu konu en yakın zamanda sakinliğe kavuşur. Türkiye, İsrail’in sınır komşusu değil, ama yakın ve önemli bir komşusu. Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var.” Ardından Meridor’un “Umarım Türkiye’nin İslami ittifak eğilimini değil, Batı’ya yakın ve demokratik bir Türkiye görürüz” demesi üzerine sunucu bu kez “Konuşuyorsunuz ama söylediklerinizin gerçeklerle alakası yok. Bundan birkaç ay önce Türkiye sizinle Suriye arasında arabulucu değil miydi” diye karşılık verdi ve yaşanan son krizi hatırlattı.

Meridor bunun üzerine “Söylediğim gibi, bu yapılmamalıydı. Özür dilendi ve bunun Türkiye ile temel ilişkilerimizi değiştireceğini düşünmüyorum. Böyle olduğu için üzgünüm. Karşılıklı olarak eskiye dayanan ilişkilerimiz var. Her şeyin eskisi gibi olacağını umuyorum” dedi.

ABD: Türkiye ve İsrail iki önemli müttefikimiz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Türkiye’nin Ortadoğu barışıyla ilgili önemli bir aracı rolü oynadığını belirterek, buna değer verdiklerini ve devamını beklediklerini söyledi. Crowley, Dışişleri Bakanlığında düzenlediği günlük basın brifinginde, Türkiye ile İsrail arasındaki son gerginliği ABD’nin nasıl değerlendirdiğine dair bir soruyu yanıtladı. Türkiye ve İsrail’in, ABD’nin iki önemli müttefiki ve dostu olduğunu ifade eden Crowley, Türkiye’nin Ortadoğu barışıyla ilgili konularda çalışarak, önemli bir aracı rolü oynadığını belirtti. Crowley, “Bu etkileşime, Türkiye’nin, bu konular üzerindeki çalışmalarında ülkelere yardım etme çabasına dair rolüne değer veriyoruz. Bunun devam etmesini bekliyorum” dedi.

Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,165 µs