En Sıcak Konular

Cem Uzan'ın oyları yükseliyor mu?

0 0 0000 00:00 tsi


Cem Uzan, "televizyonculuk birikimi"nin getirdiği avantajla, çok akıllıca TV reklamları veriyor.

Reklam kuşaklarındaki "pahalı" görüntülü reklamlar yerine, çok reyting alan diziler ve futbol maçlarında "alt bantlar" vermeyi tercih ediyor., Çok akıllıca! Çünkü reklamlar yayına girdiğinde, izleyicinin çoğunluğu kaçıp, kumandayla başka kanalları yokluyor. Oysa maç ya da sevdiği dizi oynarken, alttaki reklam bandını mecburen seyrediyor. Reklam amacına, yani kitleye ulaşıyor.

Genç Parti'nin reklamlarında "populizme" oynadığını da görüyoruz. "Mazot 1 YTL olacak, Öğrenci harçları kalkacak" tarzı "nokta vuruşlar" çok kolay adresi buluyor. Bu tarz "sana bir veriyorlarsa ben beş veriyorum" tarzı "Demirelvari" taktikler, özellikle alt gelir gruplarında etkili oluyor. Bu nedenledir ki, yine yolda sokakta Uzan'ın yükselmeye başladığı konuşulmaya başlandı. Kuşkusuz, bu reklamlar Uzan'a oy sağlıyor.

Ama konuşulduğu kadar çok değil! Çünkü Uzan tıpkı "Binbir Gece dizisi" ya da "Buzda Dans" gibi konuşuluyor. Yani bir "medya vakası" olarak. Yani ilgi çekmesi bittiğinde, çöpe atılmaya hazır bir malzeme olarak! Televizyonda izlenenler, vatandaşın "kahvehane ya da komşu oturması" etkinliklerinin bir parçası olarak kalıyor. Açıkçası sağda solda "Uzan'ı nasıl görüyorsunuz" diye sorduğumuzda, 1 yıl öncesine kadar "Abi, hani biliyorduk da, bu kadar çalıp çırptıklarını da bilmiyorduk, ondan artık bir şey olmaz" havası vardı.

Şimdilerdeyse, ağır ağır "Adam zengin adam abi, niye çalsın, para işlerini de biliyor, vaatleri yerine getirirse Uzan yerine getirir, yapamazsa da boşver, diğerleri yapmıyor mu zaten!" tarzı yorumlar almaya başladık. Bu hava devam eder mi? Bence zor! Çünkü diğer partiler de seçimler yaklaştıkça benzer kampanyalara başlayacak.

Şu anda sadece Uzan'ın reklamları olduğu için, Uzan'da bir yükselme olduğunu algılıyoruz. Reklamın gücü işte! AKP'nin bile Uzan'ın son seçimlerdeki reklamcısı Ali Taran'la masaya oturması "reklamın gücü" nü herkesin kabullendiğini gösteriyor. Gerçi kulağıma geldiğine göre AKP'nin Ali Taran işi olmamış. Ama bu kez CHP, Ali Taran'la masaya oturmuş. Aynı şekilde CHP'nin Alinur Velidedeoğlu ile de görüştüğünü duyuyorum. İster sonu başarılı olsun, ister olmasın!

Cem Uzan'ın son reklamlarının bize öğrettiği bir şey var! Siyasi Partiler bile birer " tüketim maddesi"dir ve reklamsız satması mümkün değildir! Reklamın her şey olacağı bir seçim kampanyasına doğru gidiyoruz!

bugün



Bu haber 193 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs