En Sıcak Konular

AKP neden Gazze'ye karşı böyle hassas?

15 Ocak 2010 21:38 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, katıldığı televizyon programında hükümete yüklenirken Gazze konusu ve İsrail'in özür mektubu için bazı iddialarda bulundu...

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, 'Başbakan Tayip Erdoğan’ın Rusya ziyareti için, ‘’ Hükümet, zevk-sefa sürmenin adına iş yapmak diyor.  Birkaç milyar dolarlık nükleer santral işini Rusya’ya veren Türkiye, bir de imzaları atmak için Rusya’nın ayağına  kadar gidiyor. Madem ki, anlaşma yapılacak, neden onlar Türkiye’ye gelmiyor. İmzalar Türkiye’de atılmalıydı.’’ diye konuştu.

 ‘’Esas bizim için önemli ve öncelikli olan konu, Azerbaycan- Ermenistan sorunu için, ‘ Bu iş eş zamanlı çözülemez , buna karşıyız‘ diyen Rusya’dan olumsuz bir karşılıkla dönen hükümet bir de ziyareti büyük bir başarı şeklinde yansıtmakta’’ diyen  Yılmaz Ateş, hükümetin dış ilişkilerde nasıl başarılı bir noktada olduğunu anlayamadığını ifade etti

 Katliam  Sadece Gazze’de Yaşanmadı!

‘’Hükümet reel politika ve ideolojileri arasında sıkışıp kalmıştır. Hem iç hem de dış politika gidişatı için nasıl bir gelişme yaşandığı da ortadadır.’’ diyen Ateş,  ‘’ Gazze ‘de yaşananlar için tepkili duruşumuzu neden, Irak’ta ölen bir milyon Müslüman için yada Muharrem ayında, Yemen ‘de Şiilere karşı, 200 bin insanın ölümüyle sonuçlanan katliam için de gösteremiyoruz’’ sözlerini kaydetti. Basın ve medyanın Yemen’de Şiilere karşı yapılanlar için duyarsız olmasını ve yaşananlara değinmemesini eleştirdi. 

Biz, Erken Seçim Demedik!

‘’ Bizim ne erken seçim talebimiz ne de sorunumuz yoktur. İçimizden hiçbiri bunu da söylemedi. Biz zamanında seçimlerin  yapılmasından yanayız’’ diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, ‘’Hükümet işçiyle, emekliyle, memurla, yargıyla, hukukuyla ve komşu ülkelerle bile kavgalı. Dış borç ikiye katlanmış, işsizlik tavan yapmış .Tüm bu yaşananlar neticesinde kamuoyunda, erken seçim gündemi yer almakta.’’ açıklamasında bulundu.

 Yolun Sonu Gözüküyor!

‘’ Hükümet için yolun sonu gözüküyor. Türkiye’nin iyi yönetilmediği ortada. İktidar için son 9 ay içinde 8 puan daha gerilediği yapılan araştırmalar neticesinde açıklanmıştır. Basın- medya üzerindeki etki ve baskı ile  bugünlere kadar saptırma yöntemleri kullanan iktidar, için vatandaşın ne düşündüğü ortadadır’’diye konuşan CHP Ankara Milletvekili,  hükümetin demokrasi kültüründen yoksun olduğunun da altını çizdi.

Bu Nasıl Özür Dilemek!

Yılmaz Ateş; Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ‘un, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon ile görüşmesinde karşılaştığı muamele sonrasında, İsrail’den gelen yazılı özür metni için; ‘’  Özür metninde yer alan, yanlış şekil ve biçim algılanması gibi ayrıntılar , ‘aslında yanlış yapmadım ‘ gibi bir anlama geliyor. Oysaki, kameralara karşı kasıtlı ve bilerek söylenenler ve gösterilenler ortada. Bu nasıl özür dilemek’’sözlerini kaydetti.
 
Büyükelçinin kameraları gördüğünde, daha görüşmenin başında tepkili bir yaklaşım sergileyerek terk etmesi gerektiğini söyleyerek, ‘’Yaşananlar ne diplomasi ve insanlık kurallarına ne de komşuluk ilişkilerine uymaz’’ dedi.

haber7



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,446 µs