En Sıcak Konular

BM Haiti'de 6 bin ton gıda dağıtacak

15 Ocak 2010 20:29 tsi
BM'ye bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), şiddetli depremin vurduğu Haiti'de kısa süre içinde yaklaşık 6 bin ton gıdanın dağıtımının yapılacağını bildirdi.

Merkezi Cenevre'de bulunan WFP'nin sözcülerinden Emilia Casella, Haiti'deki BM ambarlarının yağmalandığı haberlerinin ise abartılı olduğunu bildirdi.

Yağmalamayla ilgili haberlerin ardından Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'deki dört WFP ambarının yetkililer tarafından kontrol edildiğini belirten Casella, ''Gıdalar orada duruyor'' dedi. Casella ayrıca barış gücü askerlerinin güvenliği sağlaması için çalıştıklarını kaydetti.

Başkentin yakınında hasar gören bir BM ambarında 6 bin ton gıda bulunduğunu belirten Casella, burada bulunan ''bisküvi, hazır yiyecek ve diğer gıda malzemelerinin'' kısa sürede dağıtımının yapılacağını ifade etti.

Emilia Casella, BM'nin Haiti'de başkent dışında 6 ambarı daha bulunduğunu ve buralara ilişkin yağmalama haberleri olmadığını bildirdi.

BM'nin deprem öncesi Haiti'deki gıda stokunun 15 bin ton olduğu bildiriliyor. Yoksulluğun ardından felaketin vurduğu Haiti'ye hazır gıda yardımı için BM'nin hükümetlere yeni çağrı yapması bekleniyor.

-OBAMA'DAN DESTEK SÖZÜ-

Bu arada, ABD Başkanı Barack Obama, Haiti Devlet Başkanı Rene Preval'ı telefonla arayarak, Haiti'nin yeniden inşasında uzun vadeli destek sözü verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Obama, 30 dakika süren telefon görüşmesinde Preval'a, Haiti'deki deprem felaketiyle ilgili dünyanın duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Washington'un deprem yaralarının sarılması için acil yardımın yanı sıra, ülkenin yeniden inşasına destekte bulunacağı taahhüdünde bulundu.

-MADONNA'DAN YARDIM

Öte yandan, Madonna, depremin vurduğu Haiti halkına 250 bin dolar yardımda bulundu.

Madonna yaptığı açıklamada, dualarının Haiti halkıyla birlikte olduğunu ifade ederek, bağışı, sağlık desteği için uzun süredir Haiti'de bulunan ''Partners In Health'' kuruluşuna yaptığını bildirdi.

Dünya çapındaki hayranlarına ve arkadaşlarına da Haiti halkına yardım etmeleri çağrısında bulunan Madonna, ''Şimdi harekete geçmeliyiz'' dedi.     

aa



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs