En Sıcak Konular

Terör, sanal gezegende!

0 0 0000 00:00 tsi
Terör, sanal gezegende! Terör, sonunda gerçek hayatın zorluklarından kaçmak isteyenlerin farklı kimliklerle sığındığı ’sanal gezegen’e de sıçradı. 4 milyon nüfusu bulunan, büyük şirketlerin ve partilerin temsilcilik açtığı "İkinci Hayat" bu kez terör eylemiyle günd

İNSANLARA gerçek kimliklerinden farklı ikinci bir hayat yaşama imkanı sağlayan Second Life (İkinci Hayat) bu defa da terör eylemiyle gündeme geldi. Büyük şirketlerin temsilcilik açtığı, siyasi partilerin seçmenle buluştuğu 4 milyon nüfuslu sanal gezegen bu kez bombalı bir kampanyanın hedefi oldu.

Terör eylemlerinin ardında İkinci Hayata Özgürlük Ordusu (SLLA) bulunuyor. Örgüt, yayınladığı manifestoda amaçlarının Second Life’ın yaratıcı Linden Laboratuvarları’nın hakimiyetine son vermek ve demokratik bir rejim kurmak olduğunu savunuyor. Sanal örgütün internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Linden Laboratuvarları otoriter bir rejim olduğunden, buna yönelik en uygun cevap savaşmaktır" deniyor. Örgüt, SLLA’nın başarılı olması halinde lağv edilip, iktidarı siyasi hareketine devredeceğini belirtiyor.

Merkezi San Francisco’da olan Linden şirketi ise katılımcılara, diğer üyelere zarar vermeme şartıyla yaratıcılık hakkı tanınabileceğini belirtti. Linden’in pazarlama müdürü Catherine Smith, "Belirli ölçüler içinde kreatif ifade tarzını koruyabilmek için elimizden geleni yapmalıyız. Şiddete başvuran katılımcılar, vaka bazında ele alınacaktır" dedi.

Sanal bomba atıyorlar

Şifrelerin manipüle edilmesi yoluyla elde edilen sanal bombalar, dumanlı beyaz patlamalar şeklinde gerçekleşiyor, ekranın bir tarafını kaplayarak, bilgisayarı geçici olarak donduruyor. Sanal gezegeni işleten, burada emlak, toprak ve aksesuvar satarak günde 1 milyon dolarlık ciroya ulaşan Linden şirketi ise ’sanal terörizmin’ tartışma yaratmak için düzenlendiğine inanıyor. SLLA şirketi ise ’avatar’ diye anılan gezegen üyelerine, hisse satışı aracılığıyla Linden’e ortak olma imkanı tanınmasını istiyor.

İkinci Hayat rehberi

Üç boyutlu grafikleri alabilecek kapasitede bir bilgisayar ve sıkı internet bağlantısı.

Yeni üyeler, ’secondlife.com’ sitesinden üye olabiliyor. Aktif üyelik için ayda yaklaşık 6 dolar ödeniyor.

İkinci hayat üyelerine ’avatar’ deniyor. Avatarlar, istedikleri cinsiyet ya da görüntüye sahip oluyor.

Avatarlar, yürüyor, uçuyor ve ışınlanabiliyor.

İkinci Hayat’ın para birimi Linden doları. Bir ABD doları yaklaşık 270 Linden doları. Burada aksesuvardan konuta kadar herşey satın alınabiliyor.

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı olan Nicolas Sarkozy de Second Life’da büro açmıştı.
hürriyet



Bu haber 243 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,388 µs