En Sıcak Konular

Kamu Sen üyeleri bordro yaktı

15 Ocak 2010 19:18 tsi
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Erzincan İl Temsilciliği üyeleri, memurlara verilen zam oranını maaş bordrolarını yakarak protesto etti.

Kamu-Sen Erzincan İl Temsilciliği hizmet binasında düzenlenen protesto gösterisine Kamu-Sen Erzincan İl Temsilcisi Emin Turan, Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Erzincan şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Sendika üyeleri, memurlara verilen yüzde 5 oranındaki zammı protesto etti. Basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen Erzincan İl Temsilcisi Emin Turan, kamu çalışanlarının her yılının bir önceki yıldan daha zor geçtiğini iddia etti. 2009 yılının ekonomik krizin etkilerinin en ağır hissedildiği yıl olarak kamu çalışanlarının belini büktüğünü ileri süren Emin Turan, "Siyasi irade, 2010 yılında ekonomik krizden çıkılacağını iddia edince; memurlarımız ümitlenmiş, 2010 yılını krizden çıkacağı yıl olarak beklemiştir. Ancak henüz 2009 yılının Ağustos ayında takke düşmüş, kel görünmüştür. 2010 yılında kamu çalışanları için yüzde 5 zam öngören irade, ekonomik krizden çıkışın yolunu düşük maaş artışı yoluyla memurlardan keserek oluşturacağı kaynakta bulmuştur." dedi.

Memurlara yapılan düşük maaş zammına karşılık milletin zorunlu harcamalarındaki artış oranının geçen yıl içerisinde yüzde 15'ler seviyesinde gerçekleştiğini savunan Turan, "Huzur ve refahın anahtarı nimette de, külfette de eşitlik ve adalettir. Gelir dağılımındaki adaletsizlik, düşük maaş artışları, işsizlik ve yoksulluk nedeniyle her gün cinayetler işlenmekte, soygunlar yapılmakta, aileler parçalanmaktadır." diye konuştu. Memura reva görülen maaş artışının yüzde 5 olduğunu anımsatan Emin Turan, bunun da yüzde 2,5+2,5 olarak iki taksitte verileceğinin altını çizdi. Turan şunları söyledi: "Yılın başında iğneden ipliğe her şeye en az ortalama yüzde 15 zam yapılmıştır. Bu zamlarla ay sonunu getiremeyeceği aşikar olan memurlarımız, daha şimdiden ay sonuna kadar gerekli parayı temin etmenin yani borç aramanın yollarına bakmaktadır. Ortalama 36 TL zamma karşılık cebinden şu an peşin 60 TL çıkmış ve buradaki fark ile bundan sonra doğacak farkların nasıl temin edileceği düşünülmektedir. Yapılan haksızlıkların mutlaka bir bedeli olacağını ve bu haksızlıkların hesabının mutlaka sorulacağını siyasi iradeye bir kez daha hatırlatıyoruz. Memurlar olarak yapılan haksızlıkları, fahiş zamları ve yaşam koşulları altında ezilmeyi hatırlatan maaş bordrolarımızı hak için, adalet için, alamadığımız hizmetin, kullanamadığımız kaynağın bedelini ödememek için yakıyoruz."

Konuşmaların ardından sendika başkanları ve üyeleri, ellerinde tutukları maaş bordrolarını yakarak daha önceden hazırlanan kutunun içerisine attı.
 
cihan



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs