En Sıcak Konular

Kanadoğlu yine sahneye çıktı

15 Ocak 2010 19:11 tsi
Kanadoğlu yine sahneye çıktı 
Sabih Kanadoğlu, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in 'yargıda yangın var' açıklamalarına, "yargıda gerçekten yangın var" diyerek destek verdi.

Kanadoğlu, Ankara Barosu tarafından Bilkent Otel'de düzenlenen Uluslararası Hukuk Kurultayı'nda Adalet ve Hukuk Reformu konulu panele oturum başkanlığı yaptı. Kanadoğlu, panelde yaptığı konuşmada, "Bu yangın, sadece Yargıtay'da boşalan 34 üyenin seçilememesi konusu değildir. Bu yangın nerden, nasıl bir kundaklama ile çıkmaktadır ve yangın nerededir? Bunun çok net bir şekilde ortaya konması gerekir. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ile Adalet Bakanlığı arasındaki çatışmanın nedeni nereden kaynaklanıyor? Buna bakmak lazım. Acaba anayasanın ve yasaların kendisine verdiği yetkileri kullanarak yüksek kurulun çalışmaz hale getirilmesinin sağlayacağı fayda bir siyasi iktidar için nedir? Buna bakılması lazım. Sonradan Danıştay tarafından iptal edilen bir yönetmelik çıkarılarak, bütün hakim ve savcıların müfettiş yoluyla dinlenmesinin bu yangına ne kadar etki yaptığının açıklanması lazım." dedi.

Ayrıca, yeni bir anayasa değişikliği tasarısı hazırlanarak, HSYK bünyesinin niçin, nasıl ve neden değiştirilmek istendiğinin açıklanması gerektiğini ifade eden Kanadoğlu, "Bu hazırlanan tasarıda sözde Teftiş Kurulu'nun, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun bünyesine dahil etmek çabasının gerçeği nedir? Neden bu kurulun başkanı olan Adalet Bakanı yine Teftiş Kurulu başkan ve üyelerini seçme yetkisi ile yetkilendirilmek isteniyor? Sebebinin ne olduğunun anlaşılması lazım. Bütün bu sorunlar ancak sadece hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne inançlı erkler ayrılığına kesin, saygılı bir siyasi iktidar tarafından yapılabilecektir." dedi.

 cihan



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,041 µs