En Sıcak Konular

Anamur’da işçilerin zaferi

15 Ocak 2010 17:04 tsi
MERSİN’in Anamur İlçesi Devlet Hastanesi’nden yılbaşı günü işlerine son verildiğini öğrenince ağlayan görüntü ve fotoğrafları basında yer alınca yurt çapında üzüntü uyandıran 32 işçi ile ilgili tepki ve eleştiriler olumlu sonuç verdi. İşçileri

Hastanede taşeron firmaya bağlı olarak asgari ücretle çalışan, Fatih Temizlik bünyesindeki 32 temizlik işçisinden 22’si taşeron firmanın değişmesi nedeniyle, Kayacı Bilgisayar bünyesinde bilgisayar operatörü olarak çalışan 10 işçi ise hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. İhale süresinin dolması nedeniyle yeni yapılan ihalede temizlik işini, Konya merkezli, sahibi Nusret Argun ‘Örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, yağma, rüşvet vermek, özel belgede sahtecilik’ suçlamalarıyla Adana’da tutuklu yargılanan, Okyanus Şirketler Grubu’na bağlı Okyanus Temizlik firması aldı. Bilgisayar işini ise Mersin merkezli Kayacı Bilgisayar firması tekrar aldı.

Ak Parti LİSTESİ İDDİASI

İşten çıkartıldıkları günden bu yana hastane önünde eylem yapan işçilerin dramı ve gözleri yaşlı görüntüleri gazete ve TV’lerde yayınlanınca ve yeni işçi listelerinin Ak Parti ilçe yöneticilerinin isteğine göre hazırlandığı iddia edilince, hem Sağlık Müdürlüğü, hem de Ak Parti Mersin İl Başkanlığı konu ile ilgili inceleme başlattı. Alınacak yeni işçilerin adları yazıyla Anamur Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne bildirilmesine rağmen, çıkarılan işçilerin tepkileri ve işe alınan işçilerin adlarının Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım tarafından belirlendiği iddiaları üzerine yeni işçilere işbaşı yaptırılmadı. Bu arada, yeni hazırlanan listede Ak Parti Anamur Gençlik Kolu Başkanı Nurullah Öz’ün de yer alması tepkileri daha çok artırdı.

Ak Parti İL BAŞKANI MÜJDEYİ VERDİ

Dün öğle saatlerinde Öğretmenevi’nde Ak Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa ve İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım ile bir araya geldi. Saat 22.00’ye kadar süren toplantının ardından İl Başkanı Fatih Kısa, müjdeli haberi açıkladı. Kısa, “Kimsenin işten çıkarılması taraftarı değiliz. İşten çıkaran bir yönetim olarak anılmak istemiyoruz. Eğer hukuki bir engelleri yoksa, bütün arkadaşlarımız işlerinin başına dönecekler. Biz bu tür durumların öncelikle diyalogla çözülmesi taraftarıyız. Onun için buraya geldim” dedi.

İşçilerin atılmasına neden olduğu ileri sürülen İlçe Başkanı Ahmet Yıldırım da çalışanların işlerine geri dönmelerinin sevindirici olduğunu belirterek, “Hukuki bir engel olmadığı taktirde çalışan arkadaşlar hastane yönetimi ile bir araya gelerek yapılan görüşmelerin ardından işlerine geri dönecekler” diye konuştu. Toplantıya katılan ve işe dönecek olmanın sevincini yaşayan Zahide Arı, İbrahim Yaldız ve Hasan Yıldız, artık ağlamayacaklarını söyledi.

BAŞHEKİMİ EVİNDE ZİYARET

İşçiler, toplantının ardından Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Metin Kaloğlu’nun evine gitti. İşçileri evine kabul eden Başhekim Kaloğlu hastaneye dönecek olmalarından mutluluk duyduğunu belirtti. İşçilerin işyerine dönmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Kaloğlu, prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından işçilerin çalışmaya başlayacağını söyledi.



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs