En Sıcak Konular

AK Parti'den kapatma yorumları

15 Ocak 2010 14:38 tsi
AK Partililer yeni bir kapatma davası açılacağına yönelik yorumlara bakın nasıl yorum getirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın AK Parti'ye ikinci bir kapatma davası açma hazırlığında olduğu iddialarına AK Parti kanadından cevap geldi. AK Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş, "Bunların hepsi söylenti, dedikodu" dedi.

AK Parti'nin ikinci bir kapatma davasıyla karşı karşıya olduğu yolundaki iddiaları İNTERNETHABER'e değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş;" Bunların hepsi söylenti. AK Parti kapatılmayı gerektirecek herhangi bir şey yapmamıştır" dedi.

"KENAN EVREN BİLE BU KADAR SAVUNMADI"
Referandum süresi ile ilgili yasa ve Anayasa değişikliği konularına da değinen Elitaş, gündemlerinde anayasa değişikliği olmadığını söyledi. "Öncelikli konumuz referandum süresinin kısaltılmasıdır. Önce referandumu halledelim, sonra anayasa değişikliğini düşünürüz" diyen Elitaş, Anayasa değişikliğine sıcak bakmayan Baykal'ı da eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Anayasa değişikliği için şartlar öne sürdüğünü ifade eden Elitaş " 82 Darbesinden en çok zarar görenler Demirel ve Baykal'dır. Fakat aynı zamanda 82 Anayasasının değiştirilmemesi için mücadele verenler de onlardır. Kenan Evren bile 82 Anayasasını bu kadar savunmadı. Baykal'ın samimi olduğuna inanmak istiyoruz ama daha önceki dönemlere baktığımızda Baykal'ın samimiyet testinden bir türlü geçemediğini görüyoruz." dedi.

KUZU: "BU RUTİN BİR DURUM"
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu ise kapatmayla ilgili şunları söyledi: " Böyle bir şey yok. Cumhuriyet Başsavcılığı, potansiyel olarak her zaman her parti için bunu yapabilir. Bu rutin bir durumdur"

Anayasa değişikliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kuzu, Anayasa değişikliğinin her zaman gündemde olan bir konu olduğuna dikkat çekti. "2007'de yeni bir paket hazırlamıştık fakat daha görmeden eleştirildi. O zaten bir kenarda bekliyor" diyen Kuzu, bu konuda muhalefetten destek beklediklerini de ifade etti.

MUHALEFET OYALIYOR
Muhalefetin biz yokuz demekten başka bir şey yapmadığını söyleyen Kuzu, muhalefete şu sözlerle yüklendi: " Muhalefet samimi değil, oyalama yapıyorlar. Meclisin iradesine ipotek koyarcasına bir yaklaşım içindeler. Hem Kenan Evren'i yargılayalım diyorlar hem de 82 Anayasasına sıkı sıkı sarılıyorlar."

Referandum süresinin kısaltılmasıyla ilgili de konuşan Kuzu, " Süreyi kısaltmak istememizin özel bir nedeni yok. 120 günlük süre çok uzun. Özal Döneminde bile bu süre gün olarak uygulanmış. 4 ay boyunca milletin bir konuyu konuşması yazık. Bunu makul bir süreye çekmek lazım." dedi.

 



Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs