En Sıcak Konular

Uzaylılar o kadar uzakta değil!

0 0 0000 00:00 tsi
Uzaylılar o kadar uzakta değil! Dün birçok internet sitesi ve gazete şu haberi duyurdu; ‘Osiris gezegeninden gelen ışığı incelemeye alan bilimadamları evrende başka yaşamların olduğu konusunda önemli ipuçları buldular.’ Belki.. Ama Osiris’in ışığı daha yakın bir yerden

Dün bazı gazetelerin ve internet sitelerinin duyurduğu haber şöyleydi; “Güneş sistemimizden çok uzaktaki Pegasus takımyıldızı içinde bulunan Osiris gezegenini analiz eden uzmanlar, evrende bizim dışımızda varlıklar olma ihtimalini araştırma konusunda önemli adım attılar. Bu gezegenden gelen az miktarda ışığı inceleyen bilim adamları, Osiris’in kimyasal yapısında, gezegenimizdeki yaşam yapısının tuğlaları sayılan DNA’nın anası RNA’nın oluşumunu sağlayabilen maddelerden bulunduğunu saptadılar.”

Project Noah!..

Artık Batılı bilim adamları yüksek teknolojili işler yapmaya çok alıştıklarından mıdır yoksa “bilerek mi” yapıyorlar bilinmez ama bazen kendi söylediklerini dinlemediklerini düşündürüyorlar.

Bir çok filme konu olduğu denli bir seri bilim adamının benzeri tezlerine denk düşen bu cümleler aslında, beynemliel bir bakışı anımsatıyor. Tam da dünyanın ömrünü bilimsel olarak, “saati ileri alarak” kısaltan ilim adamlarının “biten dünya” söylemlerinin ve şu sıralar Türkiye’de de gişe rekorları kıran “Uygunsuz Gerçek” filminin oynadığı anda…

Hatta efsanevi bilim adamı Stephan Hawking’in, “koloni kurma zamanı geldi, kolonilerimizi yaratalım” önerileri anında. Tez şu.. Dünyanın bittiği an insanoğlu kolonilerini diğer uygun gezegenlere yerleştirecek zamanı bulamazsa, o zaman soyunun devamı için bir proje başlatır.

Ah şu 3 harfli kodlar!..

Bu projenin ismi “Nuh Projesi”dir. Yerküre üzerindeki tüm canlı formlarının DNA kodlarını, hayır, RNA kodlarını birden çok hedefe fırlatır. Aradan uzun yüzyıllar geçer. Bu kodlar yeniden anavatanlarına geri döner. Ve insanoğlunun yaşamı yeniden başlar. Zaten haber de öyle diyor.. “Osiris’in kimyasal yapısında, gezegenimizdeki yaşam yapısının tuğlaları sayılan DNA’nın anası RNA’nın oluşumunu sağlayabilen maddelerden bulunduğunu saptadılar.”

Elbette böyle bir proje yok.. Ama yaşlı dünyanın geçmişine dair çözümlenemeyen bir çok ikircikli sorunun yanıtı olarak bu projeksiyonu yapan bilim adamı da çok, insanlığın kurtuluşu için bu projenin hayata geçirilmesini öneren bilim adamı da.

Osiris kim?..

Doğrusu gezegenden gelen ışığın taşıdığı yaşamın temel taşlarının izleri ilginç ama.. Gezegene kimin ve neden bu ismi verdiği de merak edilesi bir durum. Çünkü Osiris-kestirilebileceği gibi-bir eski Mısır ismi. Anlamı da “gözün yeri” demek!

Şimdi iyibilgi okurlarının dikkani rica edelim.. Kardeşi Set, Osiris’i öldürür.. Ancak bir “sihirle”(!) yeniden yaşama döner! Ölür ve yeniden yaşama döner. İnsanın sihrin ismi RNA mı diye sorası geliyor..Ölülerin Lordu olarak anılmaya başlar. Hemen tüm Mısır uygarlığı boyunca-sırf bu yüzden-en çok tapınılan ve anılan lider olur.

Küresel reenkarnasyon!..

Şunu eklemekte farz doğrusu… Osiris bilim adamlarına göre bolluk , bereket getiren bir doğa tanrısı özellikleri de taşımaktadır. Osiris doğal kaynaklara hükmetmekte, onunla birlikte rüzgarlar esmekte, ekinler yeşermekte ve hayvanlar yetişmektedir. Yani.. Tüm öyküyü başlatan çevre felaketini de önleyen, “yenileyendir”.

Bakın Osiris ile ilgili ansiklopedik bilgiler ne söylüyor; “Osiris, öte âlemin, ölüm-ötesinin, yargılamanın ve yeniden doğuşun tanrısıdır. Ölüler aleminin hükümranlığı Osiris’in ellerindedir. O, ölüm olayı ile bedenlerini terk edenleri karşılar ve onların ölüm-ötesindeki mukadder yaşamlarına başkanlık eder. Osiris, yaratılışla ilgili olarak tohumla da ilişkilendirilir! Ama o, evrendeki her şeyin tohumlarını içerir.” Daha söyleyecek bir şey var mı?

Şimdi Batılı bilim adamları Osiris’in ışığında yabancı yaşam formları, başka gezegenlerdeki canlıların izlerini arayacaklar.. Doğrudur.. Ama belki de sadece bir “ayna” bulacaklar.

Haftasonu eğlencesi!..

Tabii zevkli görünse de bu çok katmanlı ve bağlantılı teoriye pek güvenmeseniz iyi edersiniz. Zira insanoğlunun sahip olduğu genetik teknolojisi pek sağlam işlemiyor henüz. Bir sonraki kuşağın arazlı çıkma ihtimali mevcut! Osiris’in oğlu Anubis ölü mumyacısı olmuştu! İşi ölüleri yüceltmekti!

www.iyibilgi.com



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs