En Sıcak Konular

30 kişilik açıklamaya, 200 polisle önlem

15 Ocak 2010 14:07 tsi
EDİRNE’de son günlerde yaşanan linç girişimleri yüzünden polis, yapılacak basın açıklamalarında geniş güvenlik önlemleri almaya başladı.

 Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde kentin en işlek yerinde Tekel işçilerine destek vermek için toplanan 30 kişilik grubun etrafında olası olaylara karşı 200 polis hazır bekletildi.

Son bir ay içinde bölücü sol bir örgütün propagandası yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek için kent merkezine defalarca girmek isteyen ve polisin müdahalesi sonrası TEM yolu gişelerinden uzaklaştırıl gruptan 15 kişi, geçen Cumartesi günü basın açıklaması yapmak istedi. Ancak öfkeli kalabalık eylemci gruba linç girişiminde bulundu.

Polisin müdahalesi ile eylemciler uzaklaştırıldı. Bu olaylar nedeniyle diken üstünde bulunan Edirne Emniyet Müdürlüğü’nun, son 1 hafta içinde gerçekleşen ilk eylemde alışılmışın dışında bir güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Tekel işçilerine destek vermek için bugün saat 12.30’da kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi’nde DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’ne üye yaklaşık 30 kişi eylem için toplandı. Toplanan eylemcileri meraklı kalabalık dikkatle izlerken, 200’e yakın robocop kıyafetli ve elinde gaz bombası bulanan çevik kuvvet polisi ile resmi ve sivil polisler eylemcilerin yakınında olası bir olayın önüne geçmek için hazır bekletildi.

Burada işçilere destek vermek için çeşikli sloganlar atan grup adına konuşan KESK dönem sözcüsü Özer Demir şunları söyledi:

“Bugün bizlere düşen görev, tüm emekçileri, emek örgütlerini, Emek ve Demokrasi güçlerini tek bir vücut halinde organize ederek, birleşik mücadeleyi yükseltmektir. Bunun yolu her şeyden önce bütün ve baskı ve yıldırma girişimlerine karşı, polisin saldırgan tutumuna karşı ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz’ şiarıyla 1 aydır Ankara’da direnen Tekel işçilerinin çağrısına kulak vermekten geçiyor. Bu direnişleriyle Türkiye’deki tüm emekçi kesimlere, özgürlükten, eşitlikten ve barıştan yana olan herkese moral kaynağı olan, direnç aşılayan, bütün bunları geniş halk kesimlerinin sempatisini kazanarak başaran Tekel İşçileri’nin bu çağrısını örgütlemekten geçiyor.”

Grup, yapılan basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,711 µs