En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan kritik sorular!

15 Ocak 2010 14:05 tsi
Kılıçdaroğlu, isim ve adres kısmı boş arama ve dinleme tutunakları ile ilgili iddialarından vazgeçmiyor.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Erzurum Savcılığı arasındaki belgeli tartışma sürüyor. Savcılığın açıklamaları ile iddiasının boş çıktığına ilişkin haberlere tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Benim açıkladığım belgeler doğru. Şüphelerim hala sürüyor. Doğruları söylüyorum ve doğruları söylemek hiç bir zaman yıkım olarak adlandırılamaz" dedi.

İNTERNETHABER'e konuşan Kılıçdaroğlu, iddialarını ve sorularını şu şekilde sıraladı:

SORULAR
"Birincisi; şu açıkladığım belgelerin hepsi doğru. Aynı belgeler Erzurum'daki savcı tarafından da açıklandı.
İkincisi; savcı, isim ve adres kısmı kapatılan üçüncü bir mahkeme kararı olduğunu iddia etti. Bu mahkeme kararı bende yoktu.
Ücüncüsü; isim kısmı kapatılmış olan mahkeme kararı üzerinde oynamaya savcının yetkisi var mıydı?
Dördüncüsü; arama yapılacak olan merkeze ismi kapatılmış, adres kısmı kapatılmış arama kararının fakslanması ne kadar ciddi ve tutarlı bir harekettir? Karşıdaki kişilerin önlem alması yapılacak aramanın sonuçsuz kalmasına yol açmaz mı?"

NE YIKIMI?
Kılıçdaroğlu, kendisinin açıklaması sonrasında, Adalet Bakanlığı'nın da bir açıklama yaptığını hatırlattı ve "Bakanlık konunun kendilerine daha önce intikal ettiğini ve müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Demek ki, Adalet Bakanlığı ciddiye alıyor. Aynı konuda Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili yaptığı açıklamada, aynı belgelerin kendilerine de ulaştığını ve konuyu Adalet Bakanığlığına aktardıklarını söyledi. Adalet Bakanlığının ve HSYK'nın ciddiye aldığı bir olayı, inceleme başlattığı bir olayı bir siyasetçinin dile getirmesi ne zamandan beri yıkım olarak algılanıyor?" diye sordu. 

NEDEN KAPATTI?
Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"İşin özü şu açıkladığım belgelerin tümü doğru. Şimdi müfettişler, 'üstü örtülü olan kararın orijinalini gördük, orada üstü örtülü değildi' diyorlar. Şunu hala merak ediyorum. Yargının önemli ayağı olan savcının bu kararı kapatması ne derece hukukidir ve hangi karara dayanmaktadır, hangi yasa maddesine dayanmaktadır? Bu sorunun yanıtını merak ediyoruz. Aranacak yere fakslanması hangi gelenekte vardır?"

AKP'NİN KILICI
siyasete atılırken kendi kendisine "Her yerde ve her ortamda doğruları söyleyeceğim" diye söz verdiğini de belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Söz verdim. Aynı sözümün arkasındayım. Açıkladığım her belge doğrudur. Açıkladığım belgelerin birer örneği Erzurum savcılığındadır ve o da açıkladı. Bende olmayan bir üçüncü belge var ve savcı 'o belge bizdedir' diyor. Görevlendirilecek olan Adalat Bakanlığı müfettişlerinin, 'AKP'nin kılıcını ellerine alıp oraya gidiyorlarsa onlara güven duymayız' diye en başından söylemiştim. aynı kaygıları bugün de taşıyorum."

internet haber



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs