En Sıcak Konular

DSHP'de meğer neler olmuş neler

15 Ocak 2010 12:54 tsi
DSHP'de meğer neler olmuş neler Cevizoğlu ve ekibi istifa etti. Partide olaylar çıktı. Rahşan Hanım taraftarlarının elinden "istifa ettik" diye kurtuldular.

Rahşan Ecevit'in kurduğu ve Genel Başkanlığı'nı Hulki Cevizoğlu'nun yürüttüğü DSHP'de istifa depreminin perde arkasında inanılmaz olaylar var. İNTERNETHABER Rahşan Ecevit ve Hulki Cevizoğlu'nun önünde yaşanan sert tartışmalar ve olayların perde arkasını öğrendi.

EKİP UYUŞMAZLIĞI

Bir siyasi partide yaşanması beklenmeyen olaylar, daha parti kuruluşundaki 'ekipçilik' ile başladı. Rahşan Ecevit ve kendisine yakın bir kaç isim, DSHP'nin kuruluşu ile ilgili çalışmaları, Cevizoğlu'na teklifte bulunmadan önce tamamlamış. Tüm yönetim kadrosuna kimlerin geleceği de isim isim belirlenmiş. Bir tek Genel Başkan ismi boş bırakılmış. Cevizoğlu'nun isminden yararlanmak için en son olarak Cevizoğlu'na teklif götürülmüş.

CEVİZOĞLU EKİBİNİ İSTEMEDİLER

Ancak Cevizoğlu, Genel Başkanlığa geldikten sonra, yönetim kadrolarından bazılarına kendisine yakın isimleri atadı. Bunun üzerine parti içinde 'hizipçilik' hortladı.Rahşan Ecevit'in yakınında olan isimler, yeni isimlere tepki göstermeye başladı.

SAÇINDA BENEK OLAN

Edinilen bilgilere göre; Rahşan Ecevit ise, eskiden tanıdığı isimlerin dışındakileri tanımakta güçlük çekiyordu. Genel Başkan Yardımcısı İsmail Dükel'i, Genel Sekreter yardımcısı Murat Ali Sakal'ı görünce tanıyor ancak gıyabında konuşunca hatırlamıyordu. Dükel'i tanıtmak için 'saçında beyaz benek olan' diye anlatılıyordu. Murat Ali Sakal'a ise; "beneksiz olan" diye lakap takıldı.

EROL DEMİROĞLU FAKTÖRÜ

Rahşan Ecevit’in parti ile ilgili tüm bilgileri, uzun yıllardır yanında bulunan ve DSHP’de Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirdiği Erol Demiroğlu’ndan aldığı ve kararları verirken de Demiroğlu’nun yönlendirmesiyle hareket ettiğini belirleyen Cevizoğlu ve ekibi, bu durumu değiştirmeye karar verdi.

FİŞİ ÇEKTİ

İstanbul İl Başkanlığı’na atama yapılması sırasında; yıllardır Ecevit hareketi içinde yer alan bir isim gündeme geldi. Bu isim üzerinde herkes mutabakat sağlarken, Erol Demiroğlu, Rahşan Ecevit’e, “Efendim o kişi olmasın. Çünkü hatırlarsanız 10 yıl önce Bülent bey konuşurken mikrofonun fişini çekmişti” diyerek atamayı engelledi.

ÖRGÜTLERİ KURAMADI

Ecevit’i bu tür yönlendirmelerle etkileyen Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Demiroğlu, 1 Ocak tarihinde en az 40 ilde tüm örgütlenmeyi tamamlamak üzere üstlendiği görevi de yerine getiremedi. Bunun üzerine Hulki Cevizoğlu; Erol Demiroğlu’nu görevden aldı ve yerine Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Dükel’i atadı.

MASADAN KALKMADI

Ancak Genel Başkanın görevden aldığı Demiroğlu, görevi bırakmadı. Aynı gün Rahşan Ecevit’i partiye çağırdı. Birlikte toplantı yaptılar. O toplantı sonrasında da teşkilat işlerini yürütmeye devam etti. Bazı illerin atamaların yaptı. Bunun üzerine Cevizoğlu ve ekibi de kendi arasında toplandı. “Kalıp mücadele mi edelim yoksa istifa mı edelim?” diye değerlendirme yaptılar. Sonunda istifaya karar verdiler.

İSTİFAYA GİTTİLER SALDIRI OLDU
Cevizoğlu ve ekibi istifa dilekçelerini partiye bıraktılar. Bu istifaları karar defterine de yazdılar. Ardından, Yargıtay’a vermek üzere karar defterinin ilgili sayfasının fotokopisini çekmek istediler. Bu arada partide bulunan 35 kişilik Hanım taraftarları, fotokopi çekilmesini engellemek istediler. Karşılıklı itişmeler, bağırışlar, yaka , paça birbirine girmeler şeklinde tartışma çıktı. Eski Genel Sekreter Özkan Leblebicioğlu ve yardımcısı Murat Ali Sakal’a yönelik fiili saldırı yapıldı.

SEYRETTİ
O sırada odada bulunan Rahşan Ecevit de tüm olanlara tanık oldu. Koridorda bulunan Hulki Cevizoğlu da odaya girdi ve müdahale etmek istedi. Ancak kalabalık giderek daha da sertleşmeye başladı. Bu arada kurucular kurulu üyesi olan bazı yaşça büyük isimler de devreye girip, ortalığı sakinleştirmeye çalıştı.

'BİZ YOKUZ' DEYİP KURTULDULAR

Bu arada “Biz istifa ettik. İstifalarımızın kaydının fotokopisini alıyoruz. Biz ayrıldık” diye yüksek sesle dertlerini anlatan istifacıların, gerçekten istifa ettiği anlaşılınca kalabalık sakinleşti. Olaylar bittikten sonra karar defterinin fotokopisi alınabildi. Cevizoğlu ve ekibi de hemen DSHP Genel Merkez binasından ayrıldılar.

internet haber



Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs