En Sıcak Konular

'Halk bu rapora inanmaz'

15 Ocak 2010 11:34 tsi
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazayı araştıran Meclis Komisyonunun CHP'li üyeleri, hazırlanan rapora muhalefet şerhi koyup 'Kamu vicdanı bu raporu asla inandırıcı bulmaz” dediler.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştıran Meclis Komisyonunun CHP'li üyeleri hazırlanan rapora muhalefet şerhi koydu. CHP'li üç üye 'Olay daha da karmaşık hale getirildi. Kamu vicdanı, Meclis raporunu asla inandırıcı bulmayacaktır” dediler.

CHP milletvekilleri Tacidar Seyhan, Osman Coşkun ve Malik Ecder Özdemir, muhalefet şerhlerinde, yaşanan ihmallere yer verdiler. Adana milletvekili Tacidar Seyhan, GAZETEPORT'a yaptığı açıklamada, 'Komisyon aklama komisyonu gibi çalıştı. İhmali olan kamu görevlilerini mükafatlandırma görevi yaptı'dedi. CHP'li üyelerin muhalefet şerhinde şu görüşler öne çıktı:


YANLIŞ KOORDİNAT: Arama çalışmaları el yordamıyla yapılmıştır. Bu da kargaşaya sebebiyet vermiştir. Rapordaki kurtarma faaliyetlerine katılan araç, gereç ve personel sayısı da gerçeği yansıtmamaktadır. Helikopterin kalkış yeri, gidiş istikameti ve kaza saati belli olmasına ve telefon konuşmaları sonucu koordinatlar saptanmasına rağmen, helikopteri gördüklerini söyleyen köylülerin ifadeleri dikkate alınmadan, yanlış yerde arama yapılmıştır. Hayati öneme haiz “Show Truck” adlı kar traktörlerinin bölgeye gönderilmemiştir.


YANLIŞ İSTİHBARAT: Kaza sonrası Yazıcıoğlu'nun yaralı olarak kurtulduğu bilgisi, Kahramanmaraş Emniyet istihbarat şubesince verilmiştir. Kahramanmaraş Valisi yanlış istihbarat bilgisi ile araştırma yapmak üzere İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istemesine rağmen bu müfettişin hala görevlendirilmemiştir.


SAVCILIK DOSYASINI İNCELEMEDİK: Helikoptere ait teknik rapor ile savcılık araştırma dosyası ve dosyadaki belgeler komisyon üyelerine ulaştırılmadı. Komisyona davet edilen kişilerden ihmalleri belirlenenler rapora yansıtılmadı.


KİM KİMİ DENETLEYECEK: Havacılık kurumlarını ve hava araçlarını denetleme yükümlülüğü bulunan SHGM'ne kaza araştırma ve inceleme yetkisi verilmesi çelişkidir. SHGM ile bağı olan uzmanların, kendi denetim kusurlarını kapatacaklarından, bu konuda rapor hazırlama yetkisi verilmesi usulsüzdür.


İNCELEME YETERSİZ: Helikopter enkazı, hangara alınarak parçalarının birleştirildikten sonra darbenin geliş istikameti ve tahribatın detayları incelenmedi. Helikopterin yağ değiştirme süresinin geçmesi ve bakım defteri de araştırılmadı.


VERTİGO TAHLİLİ YAPILMADI: Pilotun sis içerisinde gitmesi ve zeminin karla kaplı olması nedeniyle Vertigo (His yanılması) kaybına uğraması söz konusu değildir. Saha 20 km ormanlık alandır, 10 km'de kar vardır. Bu şartlarda vertigo oluşmaz. Kaza kırım raporunda pilotun kaza öncesi telefonla konuştuğu bunun dikkatsizliğe sebep olmasıyla çarpma meydana geldiği belirtilmiştir. Bu husus da doğru değildir.

gazeteport

 




Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,347 µs