En Sıcak Konular

Profesörler ve doçentlere de tam gün

15 Ocak 2010 10:33 tsi
Tam Gün Yasası’nın TBMM’de kabul edilen 8 maddesine göre öğretim üyeleri, üniversitelerden başka yerde çalışamayacak. Tıp fakültesinde görevli öğretim üyeleri de tam gün çalışacak.

Tam Gün Yasa Tasarısı’na göre, öğretim elemanları, yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde ücretli veya ücretsiz, resmi veya özel başka herhangi bir iş göremeyecek, ek görev alamayacak, serbest meslek icra edemeyecek. Tasarının kanunlaşarak Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte, kısmi statüde görev yapan öğretim üyelerinden, yayım tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talepte bulunanlar, devamlı statüye geçirilecek. Bu süre içerisinde talepte bulunmayanlar istifa etmiş sayılacak.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Tam Gün Yasa Tasarısı’nın 1. Bölümü içinde yer alan 8 maddesi dün kabul edildi. Kabul edilen maddeler şöyle sıralanıyor:

DÖNER SERMAYE GELİRLERİ: Personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden personele bir ayda yapılacak ek ödemenin tutarı, ilgili personelin bir ayda alacağı aylık, yan ödeme ve her türlü tazminat toplamının; klinik şefleri ile uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve doçentlerde yüzde 800’ünü geçemeyecek.

ÖDEMELERE SINIRLAMA: Bu ödemeler; uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda uzman olanlarla uzman diş tabiplerinde yüzde 700, pratisyen tabip ve diş tabiplerinde yüzde 500, hastane müdürü ve eczacılarda yüzde 250, başhemşirelerde yüzde 200, diğer personelde ise yüzde 150 ile sınırlı olacak.

FAZLA MESAİ: Nöbet hizmetleri hariç, mesai saatleri dışındaki çalışmalarından doğan katkılarına karşılık tabip ve uzmanlara, bu oranların yüzde 30’unu, diğer personele yüzde 20’sini geçmeyecek şekilde ayrıca ek ödeme yapılacak.

TAM GÜN ÇALIŞMA: Tasarıya göre, öğretim elemanları, üniversitede devamlı statüde görev yapacak. Bu durumda, üniversitelerin tıp fakültelerinde görev yapan öğretim elemanları da tam gün çalışacak. Öğretim elemanları, bu kanun ile diğer kanunlarda belirlenen görevler ve telif hakları hariç olmak üzere, yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde ücretli veya ücretsiz bir iş göremeyecek, ek görev alamayacak, serbest meslek icra edemeyecekler.

DERS SÜRELERİ: Öğretim üyesi, ihtiyaç halinde görevli olduğu üniversitede haftada asgari 10 saat ders verecek. Öğretim görevlisi ve okutmanlar ise haftada asgari 12 saat ders verecek.

REKTÖRLERE DERS ZORUNLULUĞU YOK: Rektör, rektör yardımcısı, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürlerinin ders verme yükümlülüğü bulunmayacak. Başhekimler, dekan yardımcıları, enstitü ve yüksekokul müdür yardımcıları ve bölüm başkanları haftada asgari 5 saat ders vermekle yükümlü olacak. 

hurriyet



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs