En Sıcak Konular

Erdoğan yüzde 90 cumhurbaşkanı

0 0 0000 00:00 tsi
Erdoğan yüzde 90 cumhurbaşkanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, spor camiasıyla yaptığı sohbette siyaset konuştu: Özel anketler yaptırıyorum. Erdoğan ‘Cumhurbaşkanı olamaz’ diyene gülüyorum. Başbakanlık için de öyle dediler, aslanlar gibi yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, spor müdürü ve yorumcularıyla İstanbul Yüzevler Kebap Salonu’nda sohbet toplantısı yaptı. Gökçek, spor ile siyasetin iyice içiçe geçtiği dönemde, önemli siyasi mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. İşte Gökçek’in mesajları:

* Başbakan Tayyip Erdoğan, Nisan ayında yüzde 90 Cumhurbaşkanı olur. Bazı çevrelerin “Erdoğan’ı cumhurbaşkanı yaptırmazlar” gibi yorumlar yaptığını görüyorum ve gülüyorum. Çünkü, Tayyip Bey için İstanbul Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi de yine “Onu başkan yaptırmazlar” deniyordu. Yaptı. Başbakanlık için bu sefer daha yüksek sesle “Yaptırmazlar” dendi. Aslanlar gibi yaptı. Cumhurbaşkanlığı için de aynı durum geçerli, o kadar basit. Tayyip Bey, Cumhurbaşkanlığı’nı sonuna kadar haketmiştir ayrıca...

Üçüncü parti MHP olur
* Peki Tayyip Bey Çankaya’ya çıktıktan sonra ne olur? Abdullah Gül, kesin Başbakan olur. Burada en ufak bir tartışma olmaz. Bu konuda yüzde 100 mutabakat var. Ayrıca Tayyip Bey’in Cumhurbaşkanlığı seçimi AKP’yi kesinlikle zayıflatmaz. Seçimde yüzde 38-42 arasında oy alır, tek başımıza iktidar oluruz. Bununla ilgili özel anketler yaptırıyorum ve onların ışığında bunu söylüyorum. Yüzde 90 olasılıkla iki partili parlamento oluşur. Yüzde 10 ihtimal, üçüncü parti MHP olursa biz 315-316 milletvekili çıkartırız.

5 bakanlığa değişmem
* Siyasette ilk 4 makam şöyledir. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı... Şu an için başka yerlerde gözüm yok. Bir dönem daha Ankara’da kalmak istiyorum. İlk seçimde yüzde 27, ikincisinde yüzde 34, en son ise yüzde 55 oy aldım. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı benim için 5 bakanlığa değişilmez. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ise 10 bakanlık kadar önemlidir.

İstanbul bütçesi olsa...
* Her gittiğim kentte yaptığım gibi, İstanbul’a gelince de sorunlar üzerinde kafa yoruyor, proje üretiyorum. Benim uzmanlık alanım belediye başkanlığı... Örneğin son Cidde’ye gittiğimde trafikle ilgili projelerimi oranın belediye başkanına anlattım. Çözülmeyecek sorun yoktur. Dolayısıyla İstanbul için de bu geçerli. İstanbul’un bütçesiyle, Ankara’da yapılanların 10 katı yapılabilir. İstanbul’un sorunları için genel hatları için şunları söyleyebilirim: 5 yılda işler yoluna koyulur, 10 yılda tüm sorunlar çözülür.

Fikir babam Özal
* Siyasetteki fikir babam Turgut Özal’dır. Benim tüm hayatımın şekillenmesinde çok önemli etkisi olmuştur. ANAP’tan

Refah Partisi’ne geçmemin sebebi de sadece Mesut’la (Yılmaz) olan anlaşmazlığım, kavgamdır.

Baykal’la çok yakın görüşürüm
* Ben Haluk Ulusoy’un daha önce yaptığı bir teklif üzerine federasyon başkanı olabileceğini açıkladım. Bu konuyla ilgili Başbakan’la görüştük. Kendisi bunun siyasi mülahazalarla yorumlanarak parti için yıpratıcı olabileceğini söyledi. O konu benim için o anda kapandı. Bizim gelenekte fikirler söylenir ama başkan “Öyle olacak” dedikten sonra, tartışılmaz ve onun isteği yerine getirilir. Federasyon başkanı olmama CHP çok büyük oranda itiraz ederdi ama bir kişi hariç. O da genel başkan Deniz Baykal. Kendisiyle çok yakın görüşürüz.
 
Vatan



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,779 µs