En Sıcak Konular

Ulusoy'un yerine kim?

0 0 0000 00:00 tsi
Ulusoy'un yerine kim? MArttA seçime gitmesine kesin gözüyle bAkılAn federAsyon için yeni bAşkAn AdAyı bulundu. BAşbAkAn ErdoğAn'ın dA desteklediği bu isim kim? İlk öneriyi reddeden o isim bAskılArA direnecek mi? İşte AyrıntılAr...

Türk futbol dünyası 3 aydır, Federasyon Başkanlığı ile yatıp Federasyon Başkanlığı ile kalkıyor. Haluk Ulusoy’un toplanan 116 imzaya rağmen seçim yapmamakta direnmesi, AKP’nin desteklediği adayın Hamdi Akın olduğunu herkes biliyor. Ama bilinmeyen bir gerçek, Melih Gökçek’in dün Yüzevler Kebap Salonu’nda spor medyasıyla yaptığı sohbet toplantısında ortaya çıktı. Gökçek, 3 ay önce Şansal Büyüka’ya başkanlık teklifi yaptığını itiraf etti. 10 gün boyunca Büyüka’ya yakın markaj yapan Gökçek, bir kez de Tayyip Erdoğan’ın yanından Büyüka’yı arayıp, Başbakan’ın da bu işi desteklediğini bildirdi. Büyüka, müthiş prese karşın bu teklifi reddetti.

‘KURTARIN BİZİ’
GÖKÇEK, dün Büyüka ismini yine ortaya attı ve şunları söyledi:

“Türk futbolu çökmüş durumda. O kadar büyük bir başarısızlık var ki, artık herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. Şu anda hangi aday ortaya çıksa çeşitli çevrelerden muhalefet görür. Ama en cazip, sorunlara vakıf, sıkıntıları çözebilecek isim Büyüka’dır.”

Büyüka olumsuz tavrını sürdürürken, Gökçek çok ilginç bir teklif daha getirdi:

“Sayın Büyüka, medyadan önemli bir geliriniz var. Belki işin maddi boyutunu düşünebilirsiniz. Futbol yıllık 1 milyar doların döndüğü bir sektör. Onun başkanının belli bir maaş alması da söz konusu olabilir. Mesela aylık 50 bin $ (70 bin YTL)...” Büyüka, bu teklife de teşekkür edip “Kabul etmememin parayla hiç ilgisi yok” dedi.

Medyanın desteğini alan Gökçek şu garantiyi de verdi: “Yeni başkanın hükümetle de uyumlu çalışması, futbolun yararına... Çünkü, değiştirilmesi gereken çok yasa var. Ben Büyüka’nın federasyon başkanı olarak Tayyip Bey’le görüştüğünde, futbolun yararına olacak her konuda destek alacağına eminim. Hangi aday başkan olursa olsun her kulüp bir temsilcisini yönetim kuruluna sokmak isteyecek. Güvensizlikten yapacak bunu. Ama Büyüka gibi güven sembolü olan bir ismin, kendi listesini yapacak gücü de olur. Böylelikle herkes rahat eder.”

Bilmeyenler için hatırlatma: Gökçek, 116 imza toplayıp seçim isteyen ekibin lideri. Bu nedenle teklifi ciddiye almak gerekiyor.
 
Nokta



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,657 µs