Örtülü ödenek araması başladı | " /> Örtülü ödenek araması başladı | "/>

En Sıcak Konular

Örtülü ödenek araması başladı

12 Ocak 2010 21:37 tsi
Örtülü ödenek araması başladı ERGENEKON davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün ifadesinde yer aldığı iddia edilen " 7 milyon lira örtülü ödenekten kullandık " sözleri üzerine bazı yerlerde arama yapılmaya başlandı.

İstanbul'da 10, Ankara'da bir yerde yapılan aramalarda bu paralara ulaşılmaya çalışılıyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Levent Ersöz, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Fikret Seçen ve BDDK müfettişleri tarafından sorgulandı. Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ersöz’e Ergenekon davasında “üst düzey yönetici olmak” iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde örtülü ödenekten yapılan 7 milyon liralık harcamayla ilgili sorular yöneltildi. Bu paranın bir kamu bankasından 5 ayrı kişinin hesabına “teknik takip ve dinleme cihazları” alımı için aktarıldığı iddia edilmişti.

AVUKAT: İFADE GEÇERSİZ
Ersöz’ün Avukatı Ali Rıza Dizdar, VATAN’a yaptığı açıklamada, Silivri’de duruşmada olduğu sırada müvekkilinin ifadesine başvurduğunu söyledi. Dizdar, kendisine haber verilmeden ifade alındığını belirterek, “Avukatsız olarak alınan bir ifade hukuken geçerli değildir. Bana haber verilmeden savcı eşliğinde örtülü ödenek ile ilgili müfettişler müvekkilimin ifadesini almış. Avukat olmadan alınan bu ifadenin bir geçerliliği yoktur” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ergenekon’un finans ayağına ilişkin incelemelerini tamamlayan BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı Kontrolörleri’nin hazırladıkları ön raporda emekli Orgeneral Şener Eruygur dönemiyle ilgili usulsüzlük iddialarına yer verildi. Raporda, kamuoyunda “haber alma ödeneği” olarak bilinen ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın istihbarat çalışmalarına tahsis edilen örtülü ödeneğinin, Eruygur’un 2 yıllık komutanlığı döneminde kullanılan 13 milyon lirasının 7 milyonluk kısmının 5 ayrı kişinin hesaplarına aktarıldığı iddia ediliyor.

Rapor Başbakanlık’ta
Örtülü ödenekten ödeme yapılan şirketlerin listesinde silah ve mühimmatla ilgili tek bir şirket dahi bulunmadığı iddia ediliyor. BDDK murakıpları ve Gelirler Kontrolörleri, örtülü ödenekten tüzel kişilere yapılan ödemelerin ayrıntılarının araştırılması için hazırladıkları raporları İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu’na gönderdi. Bu gelişme üzerine 11 ayrı yerde aramaya başlandı.

Hürriyet



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,606 µs