karşılığını alır -Video | " /> karşılığını alır -Video | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: İsrail karşılığını alır -Video

12 Ocak 2010 16:50 tsi
Erdoğan: İsrail karşılığını alır -Video Başbakan Erdoğan, İsrail'le yaşanan diplomatik krizlerle ilgili açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın İsrail'e cevabı...

Başbakan Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte; eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Rusya'ya gitti.

Erdoğan, Rusya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

***

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'den yapılan Türkiye'ye yönelik açıklamalar konusunda, ''Şunun İsrail tarafından bilinmesini isterim. İsrail'in şu andaki mevcut yönetiminin bir koalisyon hükümeti olması Türkiye'yi bağlamaz'' dedi.

Türkiye'nin, asırlar boyu İsrail halkına karşı, Musevilere karşı gerekli hoşgörüyü gösterdiğini, tarihin bunu şahidi olduğunu anlatan Erdoğan, ''Ama şu anda böyle bir yaklaşım, böyle bir anlayış İsrail yönetimi tarafından gösterilirse, tabii ki Türkiye tarafından karşılığını her zaman için bulacaktır, bunun bilinmesi lazım'' diye konuştu.

Erdoğan, Rusya'ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanında düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Lübnan Başbakanı Hariri ile dün yaptığı basın toplantısında İsrail'e yönelik açıklamalarının ''ciddi yansımalar'' bulduğunu ifade eden bir gazetecinin, ''Tel Aviv büyükelçisinin fotoğrafını gördüğünüzde ne hissettiniz'' sorusuna Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığımız bugün zaten çok kararlı, ciddi bir açıklama yaptı.

Onun için bu konunun üzerinde çok fazla durmak istemem. Ancak, şunun İsrail tarafından bilinmesini isterim. İsrail'in şu andaki mevcut yönetiminin bir koalisyon hükümeti olması Türkiye'yi bağlamaz. O kendi iç sorunudur.

Ancak koalisyon hükümeti olarak, koalisyon hükümetinin ortak ilkeleri olur ve bu ortak ilkeler çerçevesinde herkes bu ilkelere saygılı olarak hareket eder. Yani şu anda uç bir siyasi parti mensubu şöyle bir açıklama yaptı, bunu hoşgörüyle karşılayalım diye asla bir anlayışın içine giremeyiz. Biz asırlar boyu, İsrail halkına karşı, Musevilere karşı gerekli hoşgörüyü göstermişiz. Bunun tarih şahididir ama şu anda böyle bir yaklaşım, böyle bir anlayış İsrail yönetimi tarafından gösterilirse, tabii ki Türkiye tarafından karşılığını her zaman için bulacaktır, bunun bilinmesi lazım.

Zaten ifadeler, Dışişleri bakanlığımız tarafından yapılan açıklamada en güzel şekilde ortaya konulmuştur.''

***

Başbakan Recep TAyyip Erdoğan, IMF ile yürütülen görüşmelerle ilgili olarak, ''İşin sonuna geldik diyebilirim'' dedi.

Erdoğan, Rusya'ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanında düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, ''Dün IMF ile ilişkilerde 'gün ya da hafta içinde çözülecek' demiştiniz. Bazı ayrıntılar netleşti mi? Örneğin; kaynak miktarı, IMF heyetinin Türkiye'ye gelişi gibi...'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Şu anda dün de söylediğim gibi, hafta içi ifadem biraz yanlış anlaşılmış olabilir veya ben yanlış ifade etmiş olabilirim. Olay; gün hafta, bu şekildedir.

Arkadaşlarımız kesin görüşmeleri yapıyorlar. İşin sonuna geldik diyebilirim ama her zaman söylediğim bir şey var; olursa olur olmazsa olmaz. Bizim öyle herhangi bir endişemiz de yok ama işi, Ali Babacan başkanlığındaki ekip yürütüyor. Arkadaşlarımdan aldığım rapor, 'işin sonuna geldik' noktasındadır. Onun için noktayı koyduğumuz andan itibaren zaten size açıklamaları yaparız.''

-DOMUZ GRİBİ-

Avrupa Konseyi Sağlık Başkanı'nın, domuz gribiyle ilgili olarak, ''Dünya çapındaki panikten faydalanmak isteyen ilaç firmalarının başlattığı sahte bir salgın olduğu'' şeklinde rapor ettiğini belirten bir gazetecinin, bununla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, Erdoğan, şöyle konuştu:

''Arkadaşlar, isterseniz bu konuyu gündemimizden düşürelim. Bunu konuşmamıza gerek yok. Ben biliyorsunuz, ben zaten baştan gündemimden düşürdüm. Açıklamamı yaptım, söyledim... 'Olmayacağım' dedim, olmadım. Hamdolsun o günden bu güne de herhangi bir şey de söz konusu zaten değil ve Sağlık Bakanlığımızın düşündüğü ithal ile alakalı da orada da isabetli bir karar almışız.

Daha önce 43 milyon ünite ithal düşünülürken, arkadaşlarımıza verdiğimiz talimatla bunu 20 milyonun altına düşürün dedik. Öyle zannediyorum ki çok daha altına düşürdüler. Son nihai durumu bilemiyorum ama isabetli bir kararı demek ki almışız. Şu anda onların yapacağı araştırmalar nereye varacaktır onu bilemeyiz ama bu tür spekülatif uygulamaları tarih boyunca hep yaşadık, hep gördük. İnsanlık maalesef bu tür uygulamaları yaşadı. Temenni ederiz ki, burada böyle bir artniyet söz konusu değildir.

-''BARACK İLE GÖRÜŞMEM OLMAYACAK''-

Başbakan Erdoğan, bazı Arap ülkeleriyle vize uygulamasının kaldırıldığını belirten bir gazetecinin, bu yönde başka ülkelerle de benzer anlaşmaların yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtlarken, bugüne kadar 56 ülkeye karşı vize uygulamasının kaldırıldığını anımsattı. Diğer ülkelerle de bu uygulamanın süratle kaldırılmasını istediklerini belirten Erdoğan, bunun halkların kaynaşması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Bir gazetecinin, ''Dışişleri Bakanlığının kapsamlı açıklamasında, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisinin, alçak bir koltukta oturtulmasıyla ilgili bir atıf yoktu'' sözleri üzerine, Erdoğan, ''Dışişleri Bakanlığının yaptığı cevabi şeyde var. Tabii koltuğun hangi marka olduğunu söyleyecek değil...'' dedi.

Yapılan açıklamayla ilgili metni bizzat gördüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, aynı gazetecinin İsrail Savunma Bakanı Ehud Barack'ın Türkiye'ye yapacağı ziyarette, bu bakanla bir görüşmesinin olup olmayacağı sorusuna ise ''Hayır. Benim görüşmem olmayacak'' karşılığını verdi.



Bu haber 1,093 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,265 µs