En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı oğlumu affetsin

12 Ocak 2010 16:49 tsi
GASP ve kapkaç çetesi tarafından kandırılarak suça itilen 17 yaşındaki Abdullah'ın babası Ahmet Akçay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den cezaevindeki kan kaseri oğlunu affetmesini istedi.

Ahmet Akçay, bugün eşi Beyreta ile birlikte Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren 5 yaşındaki B.K.’nin sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri takip eden basın mensuplarının yanına geldi. Ahmet Akçay'ın anlattığına göre oğlu Abdullah 15 yaşındayken çetenin içine düştü. Çetede suç makinesi haline gelen Abdullah Akçay, 2,5 sene önce yakalandı.

BAŞINDA ASKER BEKLİYOR

Maltepe Çocuk Cezaevi'ne konulan Abdullah için 20’e yakın suç dosyası oluşturuldu. Abdullah Akçay hakkında 108 yıla kadar hapis istemiyle davalar açıldı. Abdullah cezaevinde iken kan kanseri oldu. İlk tedavisi cezaevinde yatarken yapıldı. Beş aydır ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. Abdullah tek tutuluyor tedavi gördüğü odada. Başında da her zaman bir asker nöbet tutuyor.

Babasına göre Abdullah çok büyük acı çekiyor. İyileşmesi de zor. Bunun için de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e af için dilekçe gönderdi. Gelen cevapta Abdullah Akçay'ın sağlık durumunu belirten rapor istendi. Ahmet Akçay bunun için de Adli Tıp Kurumu’na başvurdu. Avukatları da uğraşıyor. Abdullah'ın babası ile annesi şimde kurumdan çıkacak raporu bekliyor.

OĞLUMA SAHİP ÇIKAMADIM

Ahmet Akçay, “Oğlum tekrar cezaevine dönerse ölecek” dedi. Memleketine gittiği sırada oğlunan suça karıştığını anlatan Ahmet Akçay, “Oğluma sahip çıkamadım. Çok pişmanım. Anneler-babalar çocuklarına sahip çıksın” diye konuştu. Abdullah Akçay’ın annesi Beyreta Akçay da şunları söyledi:
“Benim için çok zor bir durum. Dört duvar arasında. Anne ne zaman beni bırakacaklar. Hep bunu istiyor. Tüm büyüklerimize sesleniyorum. Onların evlatları var. Kendisi pişman oldu. 'Nasıl bu suçların içine girdim. Beni kullandılar' diyor. Her tarafında bıçak ve sigara izleri var. Biz anne baba olarak zamanında üzerimize düşeni yapmadık. Eşim köye gittiğinde oldu. O zaman evden kaçtı. Bütün suçları o zaman işledi. Kendi yaşıtlarından telefon almış. Gasp etmiş. Yanındaki büyük kişiler yaptırmış. Yaşı küçük olduğu için. Abdullah telefonu almış. Daha sonra teslim etmesine rağmen çete suçuna sokulmuş. Bunlar mahkeme tutanaklarında var” diye konuştu.



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs