En Sıcak Konular

Rıdvan geri adım atmadı

12 Ocak 2010 13:54 tsi
"Rant o kadar büyük ki, futbolun her adımında Ergenekon var" diyen efsane oyunculardan Rıdvan Dilmen, geri adım atmadı, sözünün arkasında durdu.

Türk futbolunda bazı kararların perde arkasında alındığını düşündüğü için bu sözleri sarf ettiğini söyleyen Rıdvan Dilmen, Futbol Federasyonu başkanlığı ve teknik adam seçiminde de kararların böyle alındığını belirtti.

Teknik Direktör Ersun Yanal'ın Futbol Federasyonu bünyesinde altyapılardan sorumlu olarak tekrar işbaşı yapacağını hatırlatan Dilmen, "Ben, Ersun Yanal neden geliyor diye sormam, neden gönderildi diye sorarım. Gönderildiğinde de aynı yönetim vardı. Federasyon Başkanımız Mahmut Özgener, Levent Kızıl yöneticiydi. Karanlık, belli olmayan bir gücün futbolu yönettiğini düşünüyorum. Ersun Yanal neden gönderildi veya neden getirildi. Bunun cevabını verirlerse bu karanlık tablo kalkar." diye konuştu.

İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği ayın başarılıları yarışmasının jüri toplantısına konuk olan Rıdvan Dilmen, A Milli Futbol Takımı'nın başına iki yıllığına yabancı bir teknik direktör getirilmesinden yana olduğunu ifade etti. "Gönlüm Fatih Hoca'nın devam etmesinden yanaydı. Projeleri vardı. Biz de başarı Avrupa ya da dünya şampiyonasına gitmekle ölçülüyor. Ancak bugünkü şartlarda en azından bir dönem için yabancı bir teknik direktör olmalı diye düşünüyorum." diyen Dilmen, Fatih Terim'in Piontek'ten Mustafa Denizli'nin de Derwall'den çok şey öğrendiğini düşünmediğine dikkat çekti. Şu anda milli takıma yerli teknik adam gelme şansının kalmadığına dikkat çeken Dilmen, "Kim gelirse gelsin yıpranır. Terim ayrıldıktan kısa süre sonra teknik direktör bulunmalıydı, geç kalındı. En az 1-2 yıl yabancı teknik adam olmalı." şeklinde konuştu.

Dünya futbolunda çok iniş çıkışların olduğuna dikkat çeken Dilmen, Türkiye'nin Avrupa ya da dünya şampiyonasına çok sık katılamadığını vurguladı. Dilmen, şöyle konuştu;

"Katıldığımız zaman da iz bırakıyoruz. Yarı final oynuyoruz, dünya üçüncüsü oluyoruz. Bu tartışılması gereken bir konu. Altyapı çok önemli. 15-16 yaş çocuklarda antrenman ve metot çalışmalarında gerideyiz. Benim çalıştığım dönemde Fenerbahçe'ye gelip de savunmada pozisyon almasını bilmeyen oyuncular vardı. Futbolu kurtaracak şey altyapıdır; altyapı, ısrar ve sabır."

İZMİR TAKIMLARI BİRLEŞMESİN AYRI AYRI REKABET SÜRSÜN

Toplantıya konuk olan Karşıyaka Spor Kulübü'nün ve Yaşar Holding'in Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, İzmir'deki kulüplerin birleştirilmesi fikrine ilişkin, "Ayrı ayrı, tatlı rekabet sürsün." dedi.

İzmir Gücü Spor Vakfı'nın (İZVAK) düzenlediği yarışmada, Aralık ayının en başarılı takımı Bucaspor oldu. Aralık ayının başarılılarını belirlemek üzere toplanan jüri, Bucaspor'u 27 oyla ayın takımı seçti. Bucaspor'un teknik direktörü Özcan Kızıltan da 26 oyla ayın teknik direktörü oldu.

En başarılı futbolcular ise 13'er oy alan Bucasporlu Yunus Altun ile Göztepeli Ferhat Çulcuoğlu oldu. Ayrıca Kasım ayının en başarılı takımı Karşıyaka, en başarılı teknik direktörü Altay çalıştırıcısı Fuat Yaman ile en başarılı futbolcusu Altay'dan Burak Çalık ödüllerini aldı.

cihan



Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs