En Sıcak Konular

Genel başkanlık için 6 isim önerildi

12 Ocak 2010 12:38 tsi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin 1 Şubat 2010 tarihinde yapılacak olağanüstü kurultayında genel başkanlık için 6 kişinin önerildiği bildirildi.

BDP Genel Başkanı Demir Çelik, Ankara'da partisinin olağanüstü kurultayı sürecine ilişkin Kızılay'daki Mola Otel'de istişare toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Çelik, 1 Şubat'ta yapılacak kurultay için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Çelik, Kürt coğrafyasındaki gelişmeleri tartışmak ve yol haritası hazırlamak için bir dizi çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Daha önce de bu tür toplantılar yaptıklarını hatırlatan Çelik, siyasal süreci değerlendirdiklerini ve yapılacak kongrede demokratikleşme konusunda yapılacakların ele alındığını ifade etti.

Bugünkü toplantının akşam saat 18.00'e kadar süreceğini anlatan Çelik, şiarlarının, demokratik Türkiye, demokratik Türkiye vatanı, demokratik toplum, demokratik siyaset oluşturmak olduğunu ifade etti. "Etnisiteye dayalı çözüm projeleri bulunan siyasal yapılar, hükümet tarafından bilinmesine rağmen dikkate alınmadı, bu yapıların temsil ettiği insanların yükselen talepleri görmezden gelindi." diyen Çelik, Silopi'de teslim olan teröristlerin karşılanmasının medya tarafından terörize edildiğini ileri sürdü.

Sine-i millet'in tabanları tarafından tepki gördüğünü kaydeden Çelik, Türkiye'yi kucaklayacak bir siyasal parti olmak istediklerini söyledi. Tarihte kin, düşmanlık ve nefret öğretildiğini iddia eden Çelik, Kürt hareketinin 6 siyasal partisinin kapatıldığını belirterek, seçimlerden bu yana barış kelimesini en çok kullanan siyasi partinin DTP olmasına rağmen bağımsız yargının bunu görmezden geldiğini savundu.

Siyasal darbe yapılarak partinin kapatıldığını ileri süren Çelik, demokratik bir Türkiye oluşturmanın şimdiki siyasal aktörlere bakıldığında pek mümkün görülmediğini iddia etti. Türkiye'nin tarihini yaklaşık 40 dakika anlatan Çelik, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in açılıma yönelik basında yer alan açıklamalarının hatırlatılması üzerine Çelik, "Açılım ve değişim hiç bitmez. Ama mevcut siyasal aktör tarafından doğru yönetilemediği tespitine binaen bunu değiştirecek, bunu gerçek demokratik açılıma dönüştürecek olanın biz olduğumuzun altını çiziyorum." dedi.

Olağanüstü kurultayda kendisinin aday olup olmayacağının ve genel başkanlık için adaylık görüşü sorulması üzerine de Çelik, "Bizde demokratik katılım ön planda, liderlik sultası hiç yok. Şu an itibariyle gönüllü ya da önerilen arkadaşlarımızın sayısı 5-6 kişiyi buldu. Gönüllü değil, daha çok önerilen arkadaşlar. Tarihsel ve toplumsal rolü hangimizin doğru oynayacağı kanaati gelişirse, onun genel başkan olması konusunda bir duyarlılığa, katılıma sahibiz. Bizde dayatma, kendini merkeze oturtma anlayışı yoktur. Bu tür arayışlarımızda ya da bu yönlü çalışmalarımızda biraz ona hizmet etsin istiyoruz. Daha doğru adayı, daha doğru genel başkanı bulmaya hizmet etsin istiyoruz." diye konuştu.

BDP'nin 'Demokratik Siyaset İçin Demokratik Katılım' konulu toplantısına; Iğdır milletvekili Pervin Buldan, parti meclis üyesi Esat Canan, eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, gazeteci-yazar Altan Tan, yazar Orhan Miroğlu gibi birçok isim katılıyor.

cihan




Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs