En Sıcak Konular

'Ankara'ya gitmemiz engellenmeye çalışılıyor'

12 Ocak 2010 11:41 tsi
'Hükümeti ve açılım projesini zorlayıcı bir planımız yoktur. Ankara’ya gitmek konusunda ısrarlıyız'

İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Kandil Dağı’nden gelen 8 kişi arasında yer alan ve önceki akşam Ankara’ya gitmek isterken Diyarbakır Havaalanı’nda gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemede serbest bırakılan Gülbahar Çiçekçi, Ankara’ya gitmelerinin engellenmeye çalışıldığını ileri sürdü. Çiçekçi, “Hükümeti ve açılım projesini zorlayıcı bir planımız yoktur. Ankara’ya gitmek konusunda ısrarlıyız” dedi.

Kandil Dağı’ndan gelen PKK'lı grubun sözcülüğünü yapan Gülbahar Çiçekçi, Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkındaki yakalama kararı üzerine Ankara’a giderken Diyarbakır’da gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısına ifade veren Çiçekçi sebest bırakıldıktan sonra Diyarbakır’da yayın yapan yerel Gün TV’de canlı yayına katıldı. Çiçekçi, hasas bir süreçten geçtiklerini ve belirterek, “Halkın Silopi’de gösterdiği ilgi ve barışa olan özlem diğer illerdede kendini gösterdi. 16 Ocak’ta Ankara’da Barış Meclisi’nin düzenlediği toplantıya katılıp, geliş amacımızı ve barışa olan ihtiyacı anlatmak için Ankara’ya gidiyordum. Ancak, havaalanında polis tarafından gözaltına alındım” dedi.

‘SAVCI ÇAĞIRSAYDI İFADEYE GİDERDİM’
Hakkında 29 Aralık'ta çıkartılan arama kararı nedeniyle gözaltına alındığını öğrendiğini belirten Gülbahar Çiçekçi şöyle konuştu:

“O günden bu yana hep gözönündeydik. Savcı istesiydi rahatlıkla gidip ifade verirdik. Ancak tam Ankara’ya gidecekken havaalanında gözaltına alındık. Sanırım Ankara’ya gitmemizi engellemeye çalışıyorlar. Barış Meclisi’nin düzenleyeceği konferansa gitmeye kararlıyız ve gideceğiz. Savcılıkta verdiğim ifadede barışa olan inancımızı bir kez daha belirttik. Habur’dan Türkiye’ye girerken bu tür uygulamalarla karşılaşacağımızı biliyorduk. Soruşturmalar, çalışmalarımızı etkileyemeyecektir.”

Barış yolunda önlerine çıkarılan tüm engelleri aşmaya kararlı olduklarını da söyleyen Çiçekçi, “Ankara’ya gidip hükümeti ve açılım projesi denilen projeyi zorlayıcı hiç bir planımız yoktur. Biz gelirken barışa olan özlemimizi dile getirdik. Silahları gerçekten bırakacak olan barış girişimlerini özgürce dile getirmek istiyoruz. Barış yolunda hiç bir engel bizi yıldırmayacaktır” dedi.



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,145 µs