gerekenler Türkler' | " /> gerekenler Türkler' | "/>

En Sıcak Konular

'Asıl özür dilemesi gerekenler Türkler'

12 Ocak 2010 11:38 tsi
'Asıl özür dilemesi gerekenler Türkler' İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon özür dilemeyi reddetti, "Aşağılamak istemedim, yalnızca mesaj vermek istedim" dedi.

İsrail radyosu da bu sabah verdiği haberde Ayalon'un tutumunu "Ankara ile olan stratejik ilişkilere zarar verici." olarak niteledi. İsrail'in Türkiye eski büyükelçisi Alon Liel, radyoya yaptığı açıklamada "yeni bir çeşit diplomasinin icat edildiğini" söyledi. Liel, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın "yeni bir azarlama türü icat ettiğini" ifade etti. Eski Büyükelçi, "Bu sefer onu (Türk Büyükelçisi) alçak bir koltuğa oturttular belki de bir dahaki sefere emeklettirirler, kim bilir. Belki de bir dahaki sefere girer girmez döverler." dedi.

Danny Ayalon da radyoya açıklamasında görüşmenin detaylarını Lieberman'ın planladığını doğruladı. Ancak bu tür görüşmelerin "standart diplomatik görüşme" olduğunu savundu ve özür dilemeyeceğini belirtti. Ayalon, "Özür dilemeyeceğim. Erdoğan'ın söylediklerinden ve dizilerden dolayı özür dilemesi gereken Türkler." diye konuştu.

Kurtlar Vadisi adlı dizide İsrail karşıtı görüntü ve ifadeleri protesto etmek üzere Türk Büyükelçisi'ni dün Dışişleri Bakanlığı'na çağıran İsrail, bir skandala imza atmıştı. Türk Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u kendi koltuğundan daha "alçak" bir yere oturtan ve bundan da "gururla bahseden" İsrail Dışişleri Bakanı Yardımcısı Danny Ayalon, gazetecilerin büyükelçiyle el sıkışması talebini de reddetmiş ve Çelikkol ile tokalaşmamıştı. Çelikkol, görüşmeye çağırılırken bir sebep gösterilmemiş, ayrıca kapı önünde bekletilen Çelikkol'a görüşme sırasında da herhangi bir ikramda bulunulmamıştı.

İŞTE BÖYLE BEKLETTİLER

Görüşmenin sonunda ise Ayalon'un gazetecilere İbranice olarak "Dikkat edin o alçakta biz yüksekte oturuyoruz, masada sadece bir İsrail bayrağı var ve gülümsemiyoruz." dediği belirtilmişti. Bazı kaynaklar Ayalon'un kameraların açık olduğunun farkında olmadığını aktarırken, bazı kaynaklar ise bunun hafta sonunda İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Türkiye ziyaretini önlemeye çalışan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın "bir gündemi" olduğu iddia edilmişti.

Ayalon'un tutumuna tepki gösteren bir diğer isim ise İsrail Parlamentosu'nun Dürzi milletvekili Majalli Whbee olmuştu. İsrailli diplomat, "İsrail ve Türkiye'nin zor bir tartışması var. Ama bunu haysiyetli bir tutumla gerçekleştirmek çok önemli, aşağılayarak değil" açıklamasını yapmıştı. (CİHAN) 



Bu haber 1,149 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,625 µs